
Tariful de 50% impus de Trump produselor braziliene ar putea crește prețul burgerilor din SUA
Planul președintelui american Donald Trump de a impune un tarif de 50% pentru bunurile din Brazilia va crește probabil prețurile la carnea de vită utilizată în hamburgerii americani, au declarat joi comercianți și analiști, în condițiile în care producătorii de alimente se bazează din ce în ce mai mult pe importuri într-o perioadă de scădere a producției interne, transmite Reuters.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Propunerea este o lovitură pentru companiile americane producătoare de carne, care se confruntă, de asemenea, cu o aprovizionare mai restrânsă cu bovine din cauza opririi importurilor de animale din Mexic din cauza viermelui din Lumea Nouă, un dăunător carnivor care se răspândește la sud de graniță.
Tariful ar reduce importurile de carne de vită braziliană și ar forța companiile să se aprovizioneze din alte națiuni, în contextul în care Trump își extinde războiul comercial global, au declarat analiștii.
„Dacă nu se modifică, pur și simplu încetează importul de carne de vită braziliană în această țară”, a declarat Bob Chudy, un consultant pentru companiile americane care importă carne de vită. „Niciun kilogram nu va fi economic la aceste niveluri”.
Prețurile cărnii de vită din SUA au crescut la niveluri record în acest an, iar producția ar trebui să scadă cu 2%, la 26,4 miliarde de lire sterline, după ce fermierii au redus efectivele de bovine la cea mai mică dimensiune din ultimele șapte decenii.
O secetă care a durat ani de zile a secat pășunile folosite pentru pășunat, ceea ce a făcut ca pentru mulți producători să fie prea scump să își hrănească vitele, mai notează sursa citată.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii