G4Media.ro

Tăriceanu: Eu și Liviu Dragnea avem disponibilitatea pentru vot prin Parlament. Nu…

Tăriceanu: Eu și Liviu Dragnea avem disponibilitatea pentru vot prin Parlament. Nu știu care sunt ultimele decizii pe care le-a luat doamna prim-ministru

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu consideră că schimbările la nivelul Guvernului ar trebui făcute prin Parlament, dar decizia îi aparține premierului, a declarat Tăriceanu, marți seară, la RTV.

Liderul ALDE a subliniat de altfel că și el, și omologul său de la PSD vor să se meargă pe calea restructurării Executivului.

Intervenția lui Călin Popescu Tăriceanu a venit la scurtă vreme după ce Guvernul a transmis, printr-un comunicat de presă, că premierul Viorica Dăncilă va trimite la Președinție numele celor trei miniștri interimari – pentru Justiție, Fonduri Europene și Românii de Pretutindeni.

Principalele declarații făcute de Călin Popescu Tăriceanu, la RTV:

 • Prim-ministrul are toată libertatea să procedeze în atare situaţie la remanierea prin Parlament. Atât eu, cât şi partenerul de coaliţie – PSD, preşedintele partidului, domnul Liviu Dragnea, suntem în orice moment dispuşi să acordăm în Parlament votul pentru remaniere.
 • Mai departe, ce paşi face prim-ministrul nu ştiu să vă spun, este opţiunea domniei sale.
 • În acelaşi timp, bazat pe experienţa de prim-ministru pe care am avut-o, într-o situaţie de acest fel eu nu aş fi ezitat nicio secundă să cer Parlamentului votul pentru formula de remaniere sau de restructurare pe care doresc să o propun.
 • Preşedintele este în afara Constituţiei în acest moment.
 • Preşedintele poate să aibă obiecţiuni în legătură cu propunerile de remaniere numai în ceea ce priveşte legalitatea acestor numiri. Adică, dacă persoanele nu au vreo interdicţie de exercitare a drepturilor civice, dacă nu au interdicţia de a ocupa funcţii publice.
 • Atunci poate preşedintele să refuze propunerile făcute de prim-ministru. Altfel, singura persoană care este responsabilă pentru îndeplinirea programului guvernamental este prim-ministrul.
 • Preşedintele nu are niciun rol, nu are nicio prerogativă în îndeplinirea programului guvernamental.
 • Deci, în ceea ce priveşte legalitatea ta, preşedintele poate să aibă obiecţiuni, dar nu este cazul propunerilor înaintate de prim-ministru.
 • Dar în ceea ce priveşte oportunitatea, preşedintele nu are nici cel mai mic rol de jucat. Din această perspectivă, preşedintele este în afara Constituţiei.
 • Prim-ministrul are toată libertatea să procedeze în atare situaţie la remanierea prin Parlament.

Despre achitarea sa:

 • CSM-ul ar trebui să se trezească, ar trebui să pună ordine în rândul parchetelor.
 • Dacă CSM-ul nu vrea să facă ordine, Parlamentul atunci să ia atitudine.

Citiți și: SURSE Dăncilă refuză să declanșeze procedura restructurării guvernului în Parlament/ Premierul trimite la Cotroceni numele miniștrilor interimari

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Te oftici,tradicene ,nu mai poti „guverna”? Suparare mare pe dracila,nu mai pupi ministru in guvern,gata!Pregatiti-va de anticipate ,hotilor,pana la sfarsitul anului zburati din parlament!!

 2. daca ne miscam la europarlamentare la vot spunem adio acestei echipe de infractori…psd pe la 30% si ponta pe la 10% suna stingerea in kiseleff…ca vor urma alti viitori infractori, asta e, dar mai toxici ca astia nu stiu daca se poate! sper sa nu ma insel!

 3. Eu si Dragnea da. UDMR si Minoritatile nu.

 4. Cariceanu încă mai are vise eroice ? Urat îmbătrânesc unii frate !

 5. El si Dragnea, saracu’, asta chiar isi inchipuie ca mai are mult vreun cuvint de zis. A fost, taticu, dar daca ramine jupinu’, cu sau fara voi, fara majoritate sa vezi atunci ce putere are cuvintul matale.
  Pot s-o spun cu maxima certitudine, ALDE a intrat in parlament prin frauda electorala, singurul rol al acestei anexe psd-iste fiind asigurarea majoritatii.