G4Media.ro

Tăriceanu anunță o posibilă sesiune extraordinară a Parlamentului în primele zece zile…

Tăriceanu anunță o posibilă sesiune extraordinară a Parlamentului în primele zece zile din iulie pentru adoptarea Codurilor penale

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni că este posibil ca Parlamentul să lucreze în primele zece zile ale lunii iulie pentru finalizarea propunerilor legislative de modificare a Codurilor penale şi civile, anunță Agerpres.

„Este foarte posibil să luăm hotărârea politică la nivelul Parlamentului să facem sesiune extraordinară în primele 10 zile ale lunii iulie pentru a definitiva Codurile penal, civil şi Codurile de procedură”, a afirmat Tăriceanu după şedinţa Biroului permanent al Senatului.

Întrebat despre posibilitatea modificării prin Ordonanță de urgență a Codurilor penale, Tăriceanu nu a exclus această variantă.

„Dacă o să observăm că e o opoziție manifestă în această direcție sigur că există și această soluție care a fost utilizată și de guvernul anterior, condus de Cioloș. Chiar dacă unora nu le convine, avem instrumente legale la îndemână pe care în situații extreme le putem folosi”, a declarat Tăriceanu.

Duminică seară, Liviu Dragnea a declarat că varianta de a adopta prin ordonanţă de urgenţă modificările preconizate la codurile din justiţie este una ”pertinentă”, acuzând faptul că mai multe legi importante din programul de guvernare votate în Parlament ar fi fost întârziate de partidele de opoziţie şi preşedintele Klaus Iohannis prin atacarea repetată la CCR, transmite Agerpres.

Pe 29 mai, Liviu Dragnea le-a transmis parlamentarilor PSD că ia în calcul convocarea Parlamentului într-o sesiune extraordinară pentru a finaliza modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, potrivit unei înregistrări audio obținute de G4Media.ro. Președintele PSD a discutat despre sesiunea extraordinară în ședința grupului parlamentar din Camera Deputaților.

”Acest proces legislativ nu mai poate fi oprit (modificarea Codurilor penale – n. red.). În acest context, eu vă rog să luați în calcul ca posibilitate să mai prelungim sesiunea cu o săptămână – două. Aș vrea să finalizăm procesul legislativ din Cameră. Florin Iordache este în grafic, nu este în întârziere, dar aș vrea totuși să nu intrăm în vacanța de vară. Deci, dacă e să intrăm într-o sesiune extraordinară, de vină-i Florin (Iordache – n. red.), să nu mă-njurați pe mine. Săptămâna viitoare o să ne vedem din nou să decidem împreună ce va urma. Ar fi păcat să nu ducem procesul legislativ până la capăt”, le-a spus Liviu Dragnea parlamentarilor PSD.

Modificările operate săptămâna trecută de comisia specială condusă de Florin Iordache vor intra astăzi, pe ordinea de zi a plenului Senatului pentru votul final, au declarat surse parlamentare pentru G4Media.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

 1. Dl. Tăriceanu poate ne explică de ce dispare semnalul GSM în spatie pe care domnia sa le vizitează…
  La Sfințirea Mânăstirii Dealu din Târgoviște – din acest week-end – comunicarea telefonică a devenit imposibilă odată cu sosirea dânsului la mânăstire, și a fost reluată la plecarea dumnealui. Intrebarea mea este:

  DE CE? Care e rostul?

 2. Câtă grijă are licheaua să îi facă scăpați pe toți golanii de la putere condamnați sau în curs de condamnare inclusiv pe el, timp în care țara e ruptă-n bucăți. Dar nu are nimic pt că nu avem urmași sau moștenitori; au plecat toți în afară.

 3. Geriatricule,vei fi cât de curând coleg de celulă cu fratele mustăcios!

 4. Incredibil cum actioneaza acest tandem Dragnea-Tariceanu in plasarea zilnica in spatiul public de petarde explozive de provocari la ura prin jigniri si incercari de sfidare a ceea ce inseamna o buna guvernare.
  Cine poate sa-i opreasca ???

  • Cine poate sa-i opreasca ???
   Raspunsul este: nimeni nu MAI poate face asta.
   Tara asta A FOST SI a noastra, dar din neglijenta (ca sa nu spun din comoditate) am pierdut-o. Acum este tara lor (definitia LOR: vezi imagini de la adunarea de simbata, de la capi pina la ultimul participant).