G4Media.ro

Târgul de Crăciun din Piața Sfatului a fost extins anul acesta, datorită…

Sursa foto: Facebook Primăria municipiului Brașov

Târgul de Crăciun din Piața Sfatului a fost extins anul acesta, datorită numărului mare de solicitări ale comercianților

Un număr de 60 de producători, meşteşugari, artizani şi comercianţi îi vor întâmpina, din 30 noiembrie, pe braşoveni şi turişti la Târgul de Crăciun din Piaţa Sfatului, care în urma numărului mare de solicitări din partea acestora a fost extins de Primărie faţă de planurile iniţiale, transmite Agerpres.

„Având în vedere numărul mare de solicitări, peste 100, şi pentru a le putea oferi, braşovenilor şi turiştilor, produse alimentare şi meşteşugăreşti cât mai diversificate, am luat decizia de a-l extinde. Astfel, din 30 noiembrie, 60 de producători, meşteşugari, artizani şi comercianţi îi vor întâmpina pe braşoveni şi turişti la Târgul de Crăciun. Vom avea plăcinte braşovene, coapte pe lespede, castane coapte, jumări şi untură pe pâine, caltaboşi şi cârnaţi, ceai, vin şi ţuică fiartă, turtă dulce. De asemenea, vizitatorii târgului vor putea să cumpere decoraţiuni şi ornamente de Crăciun, şosete şi mănuşi de lână împletită şi haine din lână împâslită. Prietenii noştri din Nürnberg (oraş înfrăţit cu Braşovul, n.n.) vor aduce vin fiert Christkindles Glühwein, cârnăciori de Nürnberg în chiflă, turtă dulce şi ciocolată inscripţionată cu Braşov şi Nürnberg. Vă aşteptăm între 30 noiembrie şi 3 ianuarie la cel mai mare Târg de Crăciun al Braşovului”, a declarat, vineri, viceprimarul Flavia Boghiu.

Pentru a asigura un acces facil la căsuţele din cadrul târgului şi o vizibilitate cât mai mare pentru toţi comercianţii, târgul din acest an a fost gândit pe trei zone: zona de produse alimentare ambalate, cu 16 căsuţe, care vor fi amplasate între Casa Sfatului şi fântâna arteziană; zona cu produse meşteşugăreşti şi artizanale, care va avea 24 de căsuţe, situate de la intrarea în Piaţa Sfatului, dinspre str. Republicii, până la str. Apollonia Hirscher şi zona cu produse alimentare preparate la faţa locului, cu 20 de căsuţe, amplasate în zona dintre Casa Sfatului şi latura nordică a pieţei (cea cu catedrala ortodoxă).

De asemenea, în Piaţa Sf. Ioan, unde va fi patinoarul, vor fi amplasate 5 rulote food-truck, în Piaţa Unirii – o căsuţă pentru vânzarea de produse alimentare ambalate, iar în Parcul Tractorul va fi o căsuţă cu produse alimentare preparate la faţa locului.

Deschiderea oficială a Târgului de Crăciun şi aprinderea iluminatului festiv vor avea loc în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, la ora 18.30, momentul fiind marcat şi de un concert de colinde cu artişti ai Operei Braşov.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ar trebui dată o lege prin care câinii care nu au drept de monta, să fie sterilizați.