G4Media.ro

Târgu Jiu: Primarul cere demisia directoarei Grădiniţei cu program prelungit „Constantin Brâncuşi”…

sursa foto: facebook

Târgu Jiu: Primarul cere demisia directoarei Grădiniţei cu program prelungit „Constantin Brâncuşi” după ce părinţii copiilor au fost puşi să semneze o declaraţie pe propria răspundere în caz de cutremur

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a cerut, marţi seara, demisia directoarei Grădiniţei cu program prelungit „Constantin Brâncuşi” după ce părinţii copiilor au fost puşi să semneze o declaraţie pe propria răspundere în caz de cutremur.

Edilul a catalogat „de neacceptat” situaţia creată în cadrul instituţiei, relatează Agerpres

„Cer demisia directorului Grădiniţei cu Program Prelungit ‘Constantin Brâncuşi’, Camelia Bălănescu! Situaţia creată în cadrul instituţiei, acolo unde părinţii au fost puşi să semneze o declaraţie pe propria răspundere în caz de cutremur, este de neacceptat! Şi sunt motive serioase în acest sens. În primul rând, 3 dintre clădirile în care funcţionează creşa şi grădiniţele administrate de directorul Camelia Bălănescu sunt noi, aici primăria investind sume considerabile. Este vorba despre cea mai modernă creşă din zona Olteniei (zona Debarcader), grădiniţa cu program normal din zona Lotrului şi grădiniţa din zona Brânduşei, iar clădirea din strada 11 Iunie a beneficiat, de asemenea, de investiţii importante. De aceea, acţiunea doamnei respective este bizară şi nejustificată, mai ales că dumneaei nu a semnalat vreo problemă în acest sens”, a scris primarul pe contul de facebook.

El a adăugat că directoarea nu a respectat recomandările Inspectoratului Şcolar de a organiza, în această perioadă, un program special pentru copii, aşa cum s-a întâmplat în cazul altor unităţi de învăţământ şi a ales să inducă panica în rândul părinţilor.

„Aceştia au avut dreptate să se revolte, având în vedere reacţia iresponsabilă a conducătorului instituţiei de învăţământ care, în mod evident, nu face faţă funcţiei pe care o deţine. Iar reacţia Inspectoratului Şcolar a fost foarte blândă având în vedere gravitatea celor întâmplate. Un manager bine pregătit îşi arată valoarea în situaţii de criză şi nu clachează în faţa problemelor, oricât ar fi de dificile”, a conchis Marcel Romanescu.

Conform datelor comunicate, marţi, de Prefectura Gorj, o echipă a Inspectoratului Şcolar Judeţean s-a deplasat la Grădiniţa cu Program Prelungit „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu după ce în spaţiul public a apărut informaţia potrivit căreia părinţilor copiilor înscrişi la această unitate li se cere să semneze o declaraţie pe propria răspundere prin care îşi asumă riscul producerii unor evenimente seismice.

„Din discuţiile purtate cu membri ai CA (Consiliului de Administraţie – n.r.) şi cu directorul unităţii, a reieşit că, la data amintită (n.r. – luni), a fost trimis părinţilor, urmând a fi completată, o declaraţie pe propria răspundere prin care părinţilor/aparţinătorilor legali li se aducea la cunoştinţă riscul producerii unor evenimente seismice, aspect ce trebuia asumat prin semnătură de către aceştia. Actul fusese supus aprobării de către Consiliul de Administraţie al unităţii. Documentul a fost retras ulterior, iar în acest moment nu există un alt act similar, care să poată îngrădi accesul preşcolarilor şi antepreşcolarilor la educaţie. Facem precizarea că acest caz este unul singular, neexistând o altă unitate de învăţământ care să fi dat un document similar”, a transmis Prefectura.

Prin semnarea acelui document, părinţii trebuiau să îşi asume faptul că nu au cu cine să îşi lase copiii acasă şi faptul că sunt conştienţi de riscurile la care sunt expuşi copiii în caz de cutremure, dată fiind situaţia seismologică actuală din zonă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...