G4Media.ro

Tánczos Barna, UDMR: Am fost în Piață în Miercurea Ciuc. Oamenii înghețați…

Tánczos Barna, UDMR: Am fost în Piață în Miercurea Ciuc. Oamenii înghețați stau lângă tarabe înghețate, piața goală, nu vine nimeni în frig să cumpere. Sunt multe greșeli pe care noi nu le-am fi făcut. Nu am fi închis în niciun caz școlile

Senatorul Tánczos Barna candidează pentru un nou mandat din partea UDMR Harghita, afirmând, la postul de televiziune TVR1 în emisiunea „Tu votezi, România”, că prioritatea sa rămâne în continuare lupta pentru „Scaunul Harghitei”, pentru „Ținutul Secuiesc”. Chestionat dacă UDMR-ul își dorește să intre la guvernare într-un parterneriat cu PNL, PMP, eventual și cu USR-PLUS, Tánczos a răspuns că „orice partid politic își dorește să fie la guvernare, nimeni nu vrea să stea în opoziție”, dar a subliniat totodată marile greșeli ale guvernului liberal, precum închiderea școlilor și a piețelor.

„Despre guvernare, vedem după 6 decembrie, dar sigur că orice formațiune politică vrea la guvernare, acesta este scopul. Și noi vrem să intervenim în guvernare. Niciun partid nu vrea să stea în opoziție”, a spus Tánczos Barna, adăugând că UDMR nu va accepta orice compromis. Mai precis, politicianul maghiar s-a referit la greșelile pe care le-a făcut guvernul liberal în această criză provocată de pandemia de Covid-19.

„Sunt multe greșeli în măsurile Guvernului. Nu sunt analizate efectele. Noi nu am fi închis niciodată școlile. Tensiunea socială este uriașă. Părinții nu mai au cum să-și organizeze viața de zi cu zi. Unii au câte 3, 4 copii, mulți nu au posibilitatea să rămână acasă cu copiii, nu dispun de resurse, în multe localități nu există internet, o mulțime de probleme… În mod sigur, copiii până la clasa a-8-a trebuia lăsați să meargă la școală”, a comentat Tánczos.

Altă greșeală majoră semnalată de reprezentantul UDMR, închiderea piețelor.

„Este o mare greșeală închiderea piețelor. Poate că nu sunt multe (piețele din orașe – n.red), dar la noi în zona montană, să îi scoți pe oameni afară la minus 2, 3 grade, este ceva de neacceptat. Eu am fost în piața din Miercurea Ciuc. Oamenii inghețați stau langă tarabe înghețate, piața goală, nu mai vine nimeni în ger să cumpere, toți se duc la supermarket.  Țăranii care au muncit tot anul, să-i scoți practic sub cerul liber la zero grade, e imposibil să stea atâtea ore în frig”, a spus Tánczos.

Senatorul UDMR a reamintit că el a avut nevoie de 14 zile de îngrijiri medicale pentru a se vindeca de Covid-19, apreciind că sistemul medical a făcut și face în continuare eforturi pentru a gestiona această criză. „Se poate constata că s-au făcut și eforturi în sistemul medical. Mă număr printre cei care au stat 14 zile în spital. Știu cât de greu poate fi să crești numărul de paturi la Terapie Intensivă, credeți-mă, am văzut ce înseamnă să faci față unei asmenea pandemii cu resurse limitate. Nu pot crește  peste noapte spitale, personalul medical…Dar din păcate, autoritățile, în primele luni de pandemie mai mult circ au făcut. (…) E greșeala lui Arafat. La început nu s-a făcut treabă, mai mult circ a fost”, a apreciat politicianul maghiar.

Sursa foto: Facebook/ Tanczos Barna

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. Vezi că, dacă ești obraznic n-o să mai primești niciun vot de la peneliștii din Gorj, Olt, Ilfov și aiurea…!

  2. Sunt 2 piete in Miercurea Ciuc, ambele au fost si inainte exclusiv in aer liber, atat cea mare, de langa Stadion, cat si cea mica, de la iesirea din oras.
    Asadar, aici e o dezinfomare. Situatia era deja asa, nu s-a modificat acum!

  3. Mey omule, vezi ca daca erai sub Orban celalalt, de pe Buda, acu erati inchisi prin case cu totii, de nici geamurile nu va lasa sa le deschideti. Sa vezi acolo masuri.

  4. Mai bine la Sibiu ca stau mormane de cadavre in morga spitalului.

  5. Vad ca tot dați articole cu și despre UDMR, mai mult nimicuri și niște necunoscuți. Este clar ca este campanie și sunt speriați ca nu mai apuca locuri în parlament deci… Facem reclama? Se plătește bine din Ungaria?

  6. Luați multe plăcuțe suedeze de la klauSS și de la PNL. Mall-urile și Hypermatketurile sunt bune, piețele, târgurile și oboarele, nu sunt bune. Mă bucur, că PNL-ul și klauSS, și-au luat țara înapoi, și țin colonia Romanica pe Calea Europeană.

  7. Ăsta parcă a avut covid.Îl doare la bască de ăia din piață.El înnebunește de frică că la alegerile care vin nu o să mai aibă voturi la Iași, la Bârlad, la Slatina, la Constanța, la Vaslui. Acolo unde sunt al naibii de mulți unguri.Poate nu le mai merge escrocheria cu voturi unde nu exista picior de ungur.Și dispare partidul balama numit UDMR care a votat alături de Dragnea . de Tăriceanu, de Ponta și alți șobolani ai politicii românești . Dă Doamne!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.