G4Media.ro

Tanczos Barna: Nu Ministerul, ci Guvernul a fost cel care a decis…

sursa foto: Pixabay

Tanczos Barna: Nu Ministerul, ci Guvernul a fost cel care a decis o plafonare a preţului lemnului. Noi am făcut o propunere iniţială de oferire de compensaţii financiare către cel care vinde lemnul sau beneficiari

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a precizat că Guvernul şi nu ministerul pe care el îl conduce a fost cel care a decis o plafonare a preţului lemnului, relatează news.ro. Potrivit lui Tanczos, propunerea Ministerului pe care-l conduce a fost de a oferi o compensaţie celui care vinde lemnul sau chiar beneficiarului, propunerea fiind încă pe masa coaliţiei de guvernare.

Tanczos Barna a declarat, luni seară, la TVR Info, că Ministerul Mediului a făcut o propunere iniţială de acordare de compensaţii financiare pentru achiziţia de lemne.

”Guvernul, nu ministerul Mediului, Guvernul a decis o plafonare a preţului lemnului. Noi am făcut o propunere iniţială, din partea ministerului, de oferire de compensaţii financiare, vouchere sau direct către cel care vinde lemnul sau beneficiarul, persoană fizică, care cumpără, deci un sistem la care am fi lucrat în detaliu, dacă decizia ar fi fost de compensare a creşterii preţului. S-a luat o altă decizie. Nu spun că este refuzată. Este în continuare pe masa coaliţiei şi eu sper că în viitorul apropiat se va ajunge la o decizie”, a declarat Tanczos Barna, citat de news.ro

Întrebat dacă are şi o sumă pentru aceste vouchere, Tanczos Barna a explicat că preţurile diferă.

”Da, propunerea a existat. E 150 de lei în cazul lemnului de foc, de 500 de lei în cazul peleţilor, de 300 de lei la brichete. Deci, cifrele pot fi discutate în continuare”, a mai spus Tanczos Barna.

Oamenii din mai multe judeţe au reclamat că nu au de unde cumpăra lemne, întrucât, din cauza plafonării preţului la lemnul de foc, comercianţii refuză să vândă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Noi toți suntem in opoziție !

  2. Vai , ce ticălos e guvernul. Ce bun e ministrul cu lemnele!

  3. Si ministerul din ce institutie a statului face parte, nu din guvern, bai dansatorule maro?