G4Media.ro

Tanczos Barna: Am propus ca de acum înainte în blocurile noi să…

Tanczos Barna: Am propus ca de acum înainte în blocurile noi să nu mai punem centrale individuale. Ministrul Mediului spune că Frans Timmermans voia ca propietarii de centrale vechi să fie taxați, dar statele membre au respins propunerea

Ministrul Mediului, Tanczos Barna a declarat marţi la emisiunea Talk News de la Profit TV, că a propus ca, de acum înainte, în blocurile noi să nu mai fie instalate centrale individuale, transmite News.ro. Ministrul a precizat că nu va exista o taxă pe centralele existente, până când Comisia Europeană nu va impune, însă a ţinut să precizeze că statele membre se opun acestei taxe.

Tanczos Barna a mai arătat că a propus în Programul de guvernare al noii coaliţiei o lege a climei prin care să se legifereze aceste prevederi.

Tanczos Barna a mai spus că discuţia se poartă în sensul că încălzirea rezidenţială contribuie semnificativ la emisiile de CO2 din Europa, iar comisarul european Frans Timmermans propune o diminuare a impactului acestui domeniu, prin impunerea unor taxe la cetăţeni, dar a ţinut să menţioneze că această taxă este respinsă de majoritatea statelor membre UE din centrul şi estul Europei, mai ales fostele state comuniste.

”Nu poţi renunţa de pe azi pe mâine, la 3 milioane de sobe şi centrale pe lemn, normal că nu putem accepta. Propunerea mea este ca în oraşe, în blocurile noi, apartamentele să nu aibă centrale individuale şi de bloc”, a spus el, precizând că emisiile generate de centralele la comun sunt mai mici, potrivit News.ro.

Tanczos Barna a mai spus că a propus în programul de guvernare introducerea unei legi a climei.

”Putem include asemenea prevederi, pentru că încălzirea climatică este un fenomen recunoscut şi împotriva căruia se luptă şi la nivel naţional, european şi mondial”, a mai spus ministrul Mediului, afirmând că ”tranziţia va fi treptată, şi va dura zeci de ani”. (Foto: Primăria Sector 4)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. doi sinistri, cu interes doar pt buzunarele lor

 2. Intre timp, la Sintesti se ard gunoaie intr-o veselie. La Rudeni nu stiu ce fac, dar inrosesc harta de poluare aproape in fiecare seara etc.

 3. Masinile si centralele de cartier nu polueaza ? Pai centralele de cartier functioneaza multe pe carbune ars.

  La centralele de apartament sunt pierderi foarte mici de caldura , deci automat nu se face risipa de combustibil si nici nu se polueaza atat de mult.

 4. Blocurile noi nu mai au viitor. Ce sursă de încălzire? La țeava orașului, dacă există, riști să te trezești oricând în frig. Centrala de bloc (tot pe gaz) va funcționa ca în comunism. Toți consumă și plătesc doar unii.

  • Sunt și alte soluții cum ar fi pompa de căldură. Problema cu ele e costul mare, dar guvernul ar trebui sa vina cu măsuri de compensare dacă chiar vor sa interzică centralele pe gaz

 5. Infantilii astia pasteleaza blocurile ca pe sorcove.

 6. Vă propunem… sărăcie. Pentru că… așa fac și alții.

 7. Centralele de bloc sunt f eficiente energetic. Pachidermul ar trebui sa interzica incalzirea cu lemne , cu tizic , cu balega ,cu paie ,samd care este folosit de 60 % din populatie ,adica cei din mediul rural,care polueaza de 50 de ori mai mult decat centralele de bloc. Pe ce baza interzice acest ticalos centralele ? Trebuie sa stea romanii in frig ?? Chiar ne-a lovit nebunia?

 8. Il invitam pe dl Timmermans sa locuiasca o iarna intr-un bloc comunist nereabilitat din sectorul 2.
  Poate doar asa o sa inteleaga cum cu incalzirea globala in Europa de est.

 9. Cea mai rea varianta posibilă . La blocurile ANL făcute de siniștrii se plătesc sume colosale Intr o lună de iarnă . peste 800 de lei pe lună . O bătaie de enoc continua la preturi de reparatii întreținere și mai ales locatarii lipsiți total de responsabilitate . Stau cu geamurile deschise in loc să încerce să economisească . O centrala personala este gestionată responsabil .

 10. Cat poluiaza o masina diesel sau pe benzina veche de 10 ani, pe km? Cat ZECE! centrale de apartament ! Au taxa de poluare? Cat?

 11. Uite asa incepe comunismul si dictatura, cand vine statul si-ti spune cu ce ai voie sa te incalzesti si ce sa-ti pui in casa s-a cam terminat cu democratia.
  Defapt, in ue nu a mai fost democratie de vreo 20 de ani, nimic nou.

 12. Sa faca el plici ca clientii lor de partid nu au afaceri cu apometre. Deh, sa aiba si gura lor ce sa manance.