G4Media.ro

Tancuri britanice Challenger 2, livrate în curând Kievului după terminarea instruirii unor…

Sursa foto: Wikimedia Commons - Defence Imagery / Cpl Ross Fernie RLC

Tancuri britanice Challenger 2, livrate în curând Kievului după terminarea instruirii unor militari ucraineni

Militari ucraineni şi-au terminat instruirea în Regatul Unit pentru a manevra cele 14 tancuri Challenger 2 furnizate de Londra Kievului în faţa invaziei ruseşti, deschizând calea apropiatei livrări a acestor echipamente, a anunţat luni Ministerul Apărării britanic, citat de AFP, preluată de Agerpres.

Antrenamentul lor a început cu puţin timp după anunţarea la începutul lunii ianuarie a furnizării acestor tancuri de către Marea Britanie. „Regatul Unit trimite tancuri Challenger 2, care vor fi în curând la dispoziţia forţelor armate” ucrainene, a indicat luni un comunicat al Ministerului britanic al Apărării.

Londra evocase anterior o livrare a acestor tancuri în martie.

Militarii ucraineni astfel instruiţi, al căror număr nu a fost precizat, revin în ţara lor „echipaţi mai bine, dar mai puţin în pericol”, a declarat ministrul britanic al apărării Ben Wallace.

„Continuăm să fim alături de ei şi să facem tot ce putem pentru a susţine Ucraina atât timp cât va trebui”, a adăugat el într-un comunicat.

„Eu mă lupt pentru viitorul meu, pentru viitorul ţării mele şi pentru viitorul familiei mele”, a declarat unul dintre aceşti militari ucraineni într-o înregistrare video realizată de Ministerul britanic al Apărării.

Susţinătoarea Ucrainei încă din primul moment, Marea Britanie a anunţat la sfârşitul lunii februarie că va instrui piloţi de vânătoare ucraineni, deschizând astfel calea pentru furnizarea de avioane conforme standardelor NATO.

Occidentalii consideră că Ucraina are dreptul de a se apăra, dar unii sunt reticenţi în a-i livra arme care ar provoca o escaladare a conflictului, permiţând Ucrainei să lovească teritoriul rus.

Slovacia a livrat recent patru avioane MiG-29 Ucrainei, iar Polonia a promis că va face la fel.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Hmm în imagine arată un tank cu rifling nu smoothbore ceea ce însemnă că nu-i de la Challenger. Armamentu principal MBT nu se mai face cu rifling ci cu smoothbore pt APFSDS cinetice 😉 celelalte pt rifling nu mai pot penetra armura de generație mai recentă