G4Media.ro

Tânăr arestat în Puglia pentru terorism: „Sunt pregătit să mor pentru rasa…

Foto: Pixabay

Tânăr arestat în Puglia pentru terorism: „Sunt pregătit să mor pentru rasa albă”

Un tânăr din regiunea Puglia, în sudul Italiei, acuzat de recrutare în scopuri de terorism internațional, de propagandă și de incitare la criminalitate pe motive de discriminare rasială, etnică și religioasă, a fost arestat și dus la închisoare de către Poliție, transmite Ansa, citată de Rador.

Investigațiile au fost inițiate în 2021 de către DIGOS și UCIGOS în cadrul monitorizării mediilor virtuale de supremație rasială și extremă-dreapta, conectate la canalul „Sieg Heil”, folosit de tânăr pentru a promova conținut antisemit, misogin și neo-nazist, apoi s-a declarat pregătit pentru sacrificiul extrem și pentru a desfășura acțiuni violente neprecizate.

Tânărul arestat pentru terorism internațional și despre care se crede că aparține organizației teroriste americane „The Base”, acționa în Italia – conform rechizitoriului – ca „lup singuratic” și era pregătit pentru sacrificiul suprem „în apărarea rasei albe”. El se prezenta drept singurul reprezentant al mișcării în Italia, determinând adepții aspiranți să ia legătura cu el; își construise propria identitate informatică în calitate de comandant al bazei, primul caz din Italia; răspândea materiale de propagandă, traducându-le în italiană, crease un grup de 3-4 membri și dorea să desfășoare acțiuni violente.

Tânărul arestat pentru terorism internațional dispunea de arme la domiciliu și dorea „să ia măsuri”, pentru că făcea parte din organizația teroristă americană „The Base”.

Pe arme și cutii au fost găsite inscripții cu alfabetul runic – inclusiv „runa othala” – și numele responsabililor supremi de atacurile teroriste, Traini, Breivik și Tarrant. „Alarmante” – potrivit procurorilor – sunt asemănările dintre materialul confiscat și cel folosit de Payton Gendron, autorul în vârstă de 18 ani al masacrului din Buffalo din 14 mai 2022, care a ucis zece persoane și a rănit trei.

Ordinul de arest preventiv a fost emis de judecătorul de instrucție al Tribunalului din Bari la solicitarea Parchetului. Analiza dispozitivelor informatice confiscate în timpul anchetei a scos în evidență și referiri la dorința de a procura arme, precum și capacitatea de a construi arme contrafăcute, care să fie construite în perspectivă prin achiziționarea unei imprimante 3D.

Cercetările au făcut posibilă stoparea – conform acuzației – acțiunii infracționale a tânărului, care a intrat în contact cu liderul organizației teroriste menționate mai sus și care, considerându-l parte din cadrul terorist colectiv, l-a îndoctrinat să răspândească valorile, schemele și obiectivele asociației și în Italia, pentru ca acesta să continue prozelitismul pe teritoriul național.

În cadrul investigației, procurorul consideră că a dobândit „probe solide” grație nu doar serviciilor tehnice, ci și prin analiza documentației informatice ridicate în cadrul unei percheziții efectuate la domiciliul suspectului, o percheziție deosebit de complexă din cauza măsurilor luate de tânăr pentru a garanta „securitatea” propriilor comunicații.

Sursa: Ansa/ Rador/ Traducerea: Oana Avram

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Care rasa alba in sudul Italiei ca aia sunt mai bronzati, ce facem inchidem ecuatorul ca sa nu se mai bronzeze oamenii? sa nu uite ca daca stramosii lui nu fugeau din Africa acum era la fel de bronzat. El este doar o mutatie cauzata de faptul ca soarele nu este la fel de puternic in nord-ul planetei.

  2. Fratelli d’Italia.

  3. Țările care au doar albi sunt un real „succes”, Belarus, Rusia, hahahahaha