G4Media.ro

Talibanii au prezentat primul autoturism sport fabricat în Afganistan / Are motor…

Sursa foto: Captură video

Talibanii au prezentat primul autoturism sport fabricat în Afganistan / Are motor Toyota, iar caroseria e inspirată din modelele Bugatti

Mada-9, a cărui construcție a durat cinci ani este primul model de autoturism sport produs de Afganistan, iar mașina a fost prezentată ca o onoare pentru întreaga țară, anunță The Telegraph.

Videoclipurile video au arătat foști insurgenți adunați în jurul vehiculului în timp ce acesta circulă pe străzile pline de gropi.

Se pare că prototipul vehiculului, denumit Mada-9, este creația unei companii numite ENTOP.

Zabiullah Mujahid, purtătorul de cuvânt oficial al talibanilor, a declarat că producerea mașinii este o onoare pentru întreaga țară, iar Mohammad Riza Ahmadi, designerul mașinii, a declarat că și-a dorit ca creația sa să fie un ambasador al Afganistanului și să facă un tur al țării „pentru a transmite oamenilor valoarea cunoașterii”.

Specificațiile mașinii nu au fost încă făcute publice, dar echipa din spatele proiectului a declarat că, sub caroseria inspirată din modelele Bugatti, vehiculul este de fapt propulsat de un motor împrumutat de la o Toyota Corolla.

Afganii speră să expună vehiculul la expoziția Doha din Qatar din acest an și să poată fi echipată cu un motor electric, în viitor.

Preluarea puterii de către talibani a adâncit catastrofa economică a țării. Ajutorul internațional pentru statul afgan a fost oprit, țara intrând în colaps economic și împingând alte milioane de oameni în foamete și sărăcie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Ce draqului sa faca si ei, tichie de margaritar le lipsea, na!

  2. :)))))))) masina e foarte buna pentru drumurile lor de munte. sunt curios cate capre pot transporta cu ea? are si dispozitiv de identificare a minelor antipersonal?

  3. Au intrat în rândul lumii, propun să intre chiar și în Schengen.

  4. Ba, cum puneți botul la orice prostie! Știrea e la mișto. Era pregătită pentru 1 aprilie dar au găsit alta mai mișto. Aia cu talibanul care a înotat pe sub apa de la Hong Kong până la Boston, cu cuțitul în gură și pe drum a tăiat și vreo două submarine.