G4Media.ro

Talibanii au atacat o tabără a unor contractori militari britanici din Kabul…

Talibanii au atacat o tabără a unor contractori militari britanici din Kabul la scurt timp după ce președintele afgan a prezentat un plan pentru pacificarea țării

Oameni înarmați au atacat, miercuri, o tabără din Kabul a companiei britanice G4S, companie care furnizează servicii de securitate. Atacul a fost precedat de explozia unei mașini-capcană. Atacul talibanilor survine la 19 ore după ce președintele Afganistanului, Ashraf Ghani, a prezentat liniile directoare ale unui plan pentru pace, informează Reuters.

Un oficial de la Ministerul afgan al Sănătății a declarat că în urma atacului  sunt 10 morți și 19 răniți. Talibanii au revendicat atacul, purtătorul lor de cuvânt Zabihullah Mujahid afirmând că atentatul reprezintă represaliile pentru victimele făcute de compania britanică în provinciile Helmand și Kandahar.

”Este o situație nefericită și evenimente ca acesta întăresc voința noastră pentru pace”, a comentat consilierul afgan pentru Securitate Națională Hamdullah Mohib, prezent la o conferință ONU la Geneva, în cadrul căreia președintele Ghani a adresat un nou apel către talibani  de a pune capăt violențelor.

Atacul arată problemele grave privind nivelul de siguranță în Kabul, în condițiile în care tabăra companiei britanice era bine păzită.

G4S este unul dintre contractorii militari privați care operează în Afganistan, inclusiv prin asigurarea pazei la ambasada britanică din Kabul.

Președintele Ashraf Ghani a prezentat la Geneva, miercuri, înaintea atacului terorist din  Kabul, un plan etapizat pe 5 ani pentru pacificarea țării, una dintre condițiile esențiale puse talibanilor fiind să renunțe la afilierea la Al-Qaeda.

Foto: Facebook/ Ashraf Ghani

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.