G4Media.ro

Taiwanul a detectat 41 de avioane militare chineze în jurul insulei

Sursa foto: Wikipedia / Yuxuan1122

Taiwanul a detectat 41 de avioane militare chineze în jurul insulei

Ministerul taiwanez al Apărării a declarat sâmbătă că a detectat 41 de avioane chineze în jurul insulei, după numeroase intruziuni înregistrare de la învestirea la Taipei a noului preşedinte Lai Ching-te, informează agenția AFP, citată de Agerpres.

China estimează că insula Taiwan, guvernată în mod autonom, face parte din teritoriul său şi se declară gata să o recucerească, chiar şi prin forţă.

Dintre aceste 41 de avioane militare, „32 au trecut linia mediană a strâmtorii Taiwan”, a afirmat ministerul într-un comunicat, făcând referire la linia ce împarte strâmtoarea Taiwan ce separă insula de continent.

De asemenea, şapte nave chineze au fost detectate în jurul Taiwanului, în decursul unei perioade de 24 de ore ce s-a încheiat sâmbătă la 06:00 (22:00 GMT), potrivit autorităţilor taiwaneze.

Ministerul a adăugat că a „monitorizează situaţia şi reacţionează în consecinţă”.

Această incursiune chineză în vecinătatea Taiwanului survine după ce China a inclus pedeapsa cu moartea în cazurile „deosebit de grave”, în directive judiciare făcute publice vineri cu privire la sancţiuni penale prevăzute împotriva susţinătorilor „ireductibili” ai independenţei Taiwanului, a informat presa oficială chineză.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează