G4Media.ro

Sute de taximetriști au protestat în Piața Victoriei / Șoferii doresc să…

Foto: G4Media

Sute de taximetriști au protestat în Piața Victoriei / Șoferii doresc să poată folosi mașini mai vechi și limitarea numărului de „Bolt-uri”

Update ora 16.55: Protestul de încheie, mare parte dintre taximetriști pleacă din Piața Victoriei. Ei claxonează, relatează reporterul G4Media.

Anterior, o parte dintre aceștia au blocat intrarea pe Bd. Iancu de Hunedoara.

Polițiștii rutieri le-au cerut să permită desfășurarea circulației rutiere, avertizându-i că vor fi amendați, potrivit Digi24.

Update ora 16.30: Sute de taximetriști se află încă în Piața Victoriei.

Știrea inițială: Câteva sute de taximetriști au protestat miercuri în Piața Constituției și Piața Victoriei pentru modificarea legislației privind transportul în regim de taxi și transportul alternativ, transmite Digi24.ro.

Președintele Asociației Pentru Drepturile Taximetriștilor Independenți, Radu Viorel, a declarat că taximetriștii vor rămâne în stradă pe termen nelimitat, dacă nu vor fi efectuate modificările legislative. Ei doresc limitarea numărului celor care oferă servicii de transport alternativ – care sunt, potrivit lui, Viorel, „câtă frunză și iarbă” -, dar și să poată folosi mașini mai vechi.

„Vom solicita creșterea vechimii autoturismelor taxi, de la 10 la 15 ani, deoarece operatorii de transport nu-și mai pot cumpăra alte mașini noi, venind după o criză economică. Dacă nu vor fi făcute modificările legislative, nu avem altă variantă decât să rămânem în stradă pe termen nelimitat”, a spus Viorel, înainte de discuțiile de la Guvern.

Reprezentantul taximetriștilor a mai spus că mediul politic „nu a ținut cont de faptul că există o lege privind transportul de persoane, transportul public și a dat o lege paralelă care face același lucru, dar cu condiții mult mai relaxate și mult mai libere decât la taxi”.
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Noi, taximetristii, vrem sa reactiva Daciile 1310. Siguranta pasagerului nu conteza cu atat mai putin poluarea. Un oras normal la cap ar limita numarul licentelor de taxi…

  2. Taximetria ar trebui dereglementată.

  3. Ultima experiență cu taxi a fost așa. Taxi 1 – se poate plăti cu cardul? Nu. Tot așa până la taxi 5 care a zis ca la el se poate. Când am ajuns la destinație nu i-a mers POS-ul. A trebuit să mă duc la un bancomat să scot cash. Așa ca din partea mea bolt și Uber. Ei trebuie să se adapteze și din păcate nu au inteles

  4. Experienta cu TAXI in Constanta.De la Gara Constanta pana in cartierul Dacia ( 4 Km) mi-a cerut 50 de lei fara ca sa puna aparatul de taxat.Nu ma lasa GDPR sa fac publice numerele de inmatriculare ale acelor masini si numarul licentei de transport persoane. ANAF doarme in bocanci nu controleaza .

    • @ONEST – E vorba de transport public, de o masina folosita pentru transport public, idem numarul licentei. Nu are nicio treaba GDPR, poti sa dai linistit numerele.