G4Media.ro

Sute de locuitori dintr-o localitate din judeţul Giurgiu susţin că au rămas…

Sursa Foto: G4Media.ro

Sute de locuitori dintr-o localitate din judeţul Giurgiu susţin că au rămas fără apă în fântâni din cauza unei balastiere deţinute de un afacerist grec / Kassianos: Eu le-am făcut oamenilor cadou 150 de puţuri de 20 de metri. Înregistrează asta. Cadou

Satul Moşteni, comuna Ulmi, din judeţul Giurgiu nu este racordat la o reţea centralizată de apă. Are numai puţuri cu hidrofor sau fântâni care sunt secate de luni bune.

Localnicii susţin că au rămas fără apă din cauza unei balastiere din apropierea localităţii care se întinde pe o suprafaţă de câteva hectare şi care are o adâncime de peste zece metri. Mai exact, pentru că proprietarul balastierei, pentru a putea exploata nisipul si pietrisul, extrage mii de tone de apă pe oră pe care le deversează într-un canal care dă în râul Sabar.

 • Contactat pentru a ne oferi un punct de vedere, proprietarul balastierei Ioannis Kassianos, fără a da alte explicaţii, s-a limitat în a transmite doar că localnicii care se plâng că au rămas fără apă nu ar tebui să o facă având în vedere ca el le-a făcut gratis nu mai puţin de 150 de puţuri. „Eu le-am făcut oamenilor cadou 150 de puţuri de 20 de metri. Înregistrează asta. Cadou.”, a declarat proprietarul balastierei.

„El face o carieră foarte mare care a trecut de prima pânză freatică, a ajuns la a doua şi el ca să scoată nisipul, scoate apa din pânza freatică şi o dă pe Sabar.”, ne explică la faţa locului unul dintre localnicii rămaşi fără apă.

Oamenii susţin că până acum, deşi au făcut nenumărate plângeri către autorităţi, niciuna nu le-a ascultat doleanţele. Mai mult decât atât, aceştia susţin că nici primăria nu îi susţine. Am încercat şi noi să obţinem un punct de vedere de la primarul localităţii Ulmi, însă acesta nu a fost de găsit.

Reprezentanţii Administraţiei „Apele Române” spun că vor merge în control.

„Colegii mei vor verifica inclusiv în teren despre cele sesizate. În situaţia în care respectiva persoană sau agent economic, se constată că a încălcat legea vom aplica după caz, amenzi. (…) Aşteptăm rezultatele controlului şi atunci o să revenim la dvs. cu concluziile.”, a declarat pentru TVR, Ana Maria Agiu, purtător de cuvânt, Administraţia Naţională „Apele Române”.

Pentru persoanele juridice, amenzile sunt cuprinse între 70.000 şi 80.000 lei.

Porprietarul balastierei Ioannis Kassianos ar fi naşul de cununie (nunta de argint) al politicianului PSD Niculae Bădălău. Între timp, relaţiile dintre cei doi s-ar fi deteriorat. Totul a culminat cu o scrisoare deschisă din partea afaceristului grec care i-a adus mai multe acuzaţii „finului” în momentul în care acesta trebuia să primească girul Parlamentului pentru Curtea de Conturi a României,.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. sa bea el apa din puturi de 20 m adancime, el si prietenii plus familia lui.

 2. PS: la ce coruptie este in Giurgiu nu se va rezolva nimic, in veci.

  Este incredibil cat de rau poate sa o duca un judet agricol si cu punct de trecere al granitei ….bine badalau, bine PSD, bine giurgiuveni pt voturile voastre :))))

 3. Votati USL aveti USL…vai de mama voastra!

 4. Din pacate nu o sa se rezolve nimic in romanika, legea cat de cat se termina pe centura veche a Bucurestiului, in provincie legea e ce hotarata de partidul care e la putere…

 5. O vorba veche suna cam asa… „Teme-te de greci atunci and iti fac daruri”.Cine nu cunoaste istoria e obligat sa o repete’ sa o repete’ sa o repete’ sa o repete’ sa o repete’ sa o repete’…………:-)

 6. Nu e vorba numai de Ulmi.
  Se simte și în apa din Bolintin-Deal.

 7. Se umplu tara de „specialisti” în apa subterana. Legile fizicii nu pot fi votate.
  De ce n-au sistem de alimentare cu apa (puturi de adâncime mare)? Pentru ca au votat pe un kil de zahar sau doi mici si o bere. Chiar, sa bea bere în loc de apa!

 8. Casianos asta a fost si ascuns …fals in acte cu terenurile din Giurgiu..Om serios…:)))