G4Media.ro

Sute de bicicliști au profitat de deschiderea provizorie a unui punct de…

Sute de bicicliști au profitat de deschiderea provizorie a unui punct de frontieră cu Serbia, exclusiv pentru cei pe bicicletă / Pista are o lungime de 37 de kilometri pe teritoriul României și alți 43 în Sebia / Face legătura între Timișoara și Zrenjanin

300 de oameni au ieșit din case pentru o plimbare pe două roți până în Serbia, după ce a fost deschis, pentru prima dată în acest an, un punct de trecere a frontierei spre țară vecină pe pistă de biciclete ce leagă cele două țări, anunță Opinia Timișoarei.

Un punct de trecere a frontierei a fost deschis provizoriu în apropiere de Otelec între orele 8.00 și 20.00, unde au fost verificate documentele celor plecați în pedalare pe cea mai lungă pistă de biciclete din țară

Următorul week-end în care postul de trecere a frontierei va fi deschis este cel din 27 – 28 mai.

Pista de biciclete care pleacă de la Timișoara și merge pe malul canalului Bega și asigura legătură cu Serbia este cea mai lungă din România. Are o lungime de 37 de kilometri pe teritoriul României și parcurge traseul de la Podul Modos, de la ieșirea din Timișoara, spre Sânmihaiu Român, și până la granița cu Serbia. În continuare, pistă își urmează drumul încă 43 de kilometri, pe teritoriul țării vecine, până la Zrenjanin.

Pistă de biciclete ce leagă Timișoara de frontieră a fost inaugurată în anul 2015, valoarea proiectului fiind 2,3 milioane de euro, bani europeni. În cadrul proiectului, au mai fost cumpărate și 30 de biciclete.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...