G4Media.ro

Suspiciuni de gripă aviară la Bârlad, după ce au fost găsite moarte…

Sursa foto: Facebook / Lacul Prodana

Suspiciuni de gripă aviară la Bârlad, după ce au fost găsite moarte trei lebede pe un lac

Autorităţile judeţene au stabilit, miercuri, în cadrul şedinţei Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB), o serie de măsuri de protecţie în caz de suspiciune de gripă aviară, după ce pe Lacul Prodana, din municipiul Bârlad, au fost găsite trei lebede moarte, anunță Rador, care citează Radio Iași.

Prezenţa păsărilor a fost semnalată pe data de 4 ianuarie, când Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vaslui a primit o notificare în acest sens.

”În urma acestui incident, s-a aprobat un plan de măsuri de protecţie împotriva suspiciunii de influenţă aviară, care vizează efectivul de păsări sălbatice, în special lebedele de vară de pe lacul Prodana. Aceste măsuri au fost luate în vederea protejării sănătăţii animalelor şi a prevenirii răspândirii unor eventuale boli transmisibile”, a transmis prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei.

Acesta a mai precizat că în continuare, autorităţile competente vor monitoriza situaţia şi vor lua toate măsurile necesare pentru a menţine siguranţa şi sănătatea animalelor şi a comunităţii din zonă, informează Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...