G4Media.ro

Suspendarea restaurantelor care sunt amendate în mod repetat: premierul Cîțu anunță că…

sursa foto: Pixabay

Suspendarea restaurantelor care sunt amendate în mod repetat: premierul Cîțu anunță că guvernul va da ordonanță de urgență dacă prevederea nu trece de Parlament

Premierul Florin Cîțu a anunțat luni că susține propunerea ministrului de Interne, Lucian Bode, ca localurile ce sunt amendate în mod repetat pentru încălcarea regulilor în pandemie să aibă activitatea suspendată.

Cîțu a spus că, dacă amendamentul propus de ministrul Bode nu va trece de Parlament, guvernul va adopta o ordonanță de urgență în acest sens. ”Avem pregătită OUG prin care vom suspenda activitatea agenților economici care nu respectă legislația”, a spus Cîțu într-o declarație de presă.

În plus, premierul a anunțat că luni are ședințe separate cu primarii din București și cu toți prefecții, iar marți cu primarii și președinții de consilii județene din toată țara, pentru a găsi soluții punctuale la creșterea cazurilor de infectare cu Covid.

Bode a spus că va cere conducerii PNL să propună în coaliție introducerea pe agenda Parlamentului a unui proiect în acest sens.

”O să solicit conducerii PNL să discute în coaliție foarte serios ca în această săptămână pe agenda Parlamentului să fie aprobat prioiectul de lege care modifică OUG privind regimul sancțiunilor. Sancțiunile nu sunt suficiente din păcate. (…) Legea 55 să fie modificată astfel încât după una, două, trei sancțiuni, instituțiile statului să poată suspenda activitatea agentului economic care nu respectă regulile de protecție danitară. Dacă se repetă, se trece la nivelul următor și aplicăm sigiliul pe locație”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

El a spus că poliția a făcut peste 5.000 de controale în localuri în acest week-end și a aplicat zeci de amenzi, unele la unități care sunt amendate în mod repetate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

 1. Eu nu inteleg targuiala asta.
  Dupa cum am scris in alta postare – exista precedent – „service-urile auto care sunt avertizate sau amendate in mod repetat sunt obligate sa-si refaca certificarea”.
  Si restaurantele sunt ca serviceurile auto – platesti, dai baccis dar de fapt nu stii ce primesti.
  Ai o problema – e doar a ta.

  • Nu e nici o tirguiala. Invatati, democratilor, ca intr-un stat bine asezat totul se face pe baza de lege! Ori, deocandata, nu exista o asa prevedere legala (parca asa reiese din articol, nu?).
   In plus sanctiunile nu rezolva problema, dimpotriva. Dar ele au fost intotdeauna solutia la indemina rudimentarilor.