G4Media.ro

UPDATE Femeia implicată în explozia bancomatului  de la pavilionul expozițional din Constanța…

Sursa foto: Facebook / Poliția Română

UPDATE Femeia implicată în explozia bancomatului  de la pavilionul expozițional din Constanța e suspectă că face parte din ‘Ndràngheta, grupare mafiotă italiană / Cei doi sunt bănuiți de fapte similare comise în Italia

UPDATE, ora 13.37

Apostol Gheorghe Călin de 45 de ani și Sanginesi Katia de 55 de ani sunt autorii exploziei bancomatului de la pavilionul expozițional din Constanța, aruncat în aer, marți dimineață, spun surse G4Media.

Cei doi sunt bănuiți de fapte similare comise în Italia. Despre Katia Sanginesi se spune că este membră a grupării mafiote ‘Ndràngheta.

‘Ndràngheta  este un grup de crimă organizată de tip mafiot, cu sediul în Calabria, Italia. În ciuda faptului că nu a fost la fel de faimoasă în străinătate ca mafia siciliană și fiind considerată mai rurală decât Camorra napoletană și Sacra Corona Unita Apuliană, Ndrangheta a devenit cel mai puternic sindicat al criminalității din Italia la sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000. Deși în mod obișnuit pusă în conexiune cu mafia siciliană, ‘Ndrangheta operează independent de acestea, deși există un contact între cele două, datorită proximității geografice și culturii împărtășite între Calabria și Sicilia.

Un diplomat american a estimat că activitățile legate de traficul de droguri, extorcare și spălarea banilor din cadrul organizației au reprezentat cel puțin 3% din PIB-ul Italiei în 2010. (Sursa wikipedia)

Articolul inițial:

Un bancomat a fost aruncat în aer, marți dimineață, la pavilionul expozițional din Constanța, aflat la intrarea în stațiunea Mamaia, conform informațiilor G4Media.

Suspecții, un bărbat și o femeie, au fost prinși de poliție. Cei doi sunt bănuiți că au dat o lovitură similară în urmă cu 10 zile, în comuna Castelu, din județul Constanța, unde un alt bancomat a explodat.

În urma verificărilor s-a constatat că în bancomatul respectiv se afla suma de peste 100.000 de lei, urmând ca reprezentanții unității bancare respective să comunice suma totală care se afla în bancomat înainte de producerea exploziei, au transmis reprezentanții IPJ Constanța pe 18 noiembrie după incidentul de la Castelu.

UPDATE Comunicatul oficial al IPJ Constanța

În această dimineață, polițiștii Direcției de Investigații Criminale – Inspectoratul General al Poliției Române, împreună cu cei ai Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au prins în flagrant delict două persoane, imediat după ce ar fi aruncat în aer un bancomat, din municipiul Constanța, amplasat în Pavilionul Expozițional Constanța și ar fi sustras banii din interiorul ATM-ului.

Cei în cauză, un bărbat, de 48 de ani, respectiv o femeie, de 55 de ani, sunt bănuiți și de comiterea unei fapte similare în localitatea Castelu și a unei tentative, prin același mod de operare, comise în Mamaia.

În prezent, bănuiții se află la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, în vederea audierii, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Vai de plwa ei de ‘ ndrangheta, așa a ajuns să spargă bancomate cu lei românești? Ce urmează, să treacă în Republica Moldova, Albania și marea lovitură o vor da prin Somalia