G4Media.ro

SURSE Statele europene au ajuns la un acord pentru a permite intrarea…

SURSE Statele europene au ajuns la un acord pentru a permite intrarea în UE a călătorilor complet vaccinaţi din ţări terţe

Reprezentanţii statelor membre ale Uniunii Europene s-au pus de acord miercuri pentru a permite intrarea în UE călătorilor din ţări terţe care au primit dozele necesare de vaccin anti-COVID-19 autorizate la nivel european, informează AFP, citând surse europene.

În perspectiva sezonului turistic estival, ambasadorii celor 27 de ţări membre ale UE au aprobat această recomandare propusă de Comisia Europeană, a cărei aplicare nu este totuşi constrângătoare pentru state.

Dar UE încearcă să-şi coordoneze măsurile la frontierele externe, dată fiind consecinţa lor asupra liberei circulaţii în cadrul blocului comunitar.

UE şi-a închis frontierele externe în martie 2020 pentru călătoriile „neesenţiale” şi a stabilit începând din iunie o listă restrânsă, revizuită cu regularitate, a ţărilor terţe ai căror rezidenţi – vaccinaţi sau nu – pot intra în spaţiul blocului comunitar.

Reprezentanţii statelor membre au acceptat de asemenea miercuri să flexibilizeze criteriul ratei de incidenţă a contaminărilor cu SARS-CoV-2 luat în calcul pentru elaborarea acestei liste. Rata este ridicată de la 25 la 75 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

Lista, care conţine în prezent şapte ţări (Australia, Israel, Noua Zeelandă, Rwanda, Singapore, Coreea de Sud, Thailanda, plus China, cu condiţia reciprocităţii), ar urma să se extindă semnificativ drept consecinţă.

Paralel, statele membre s-au pus de acord pentru a institui un mecanism de urgenţă coordonat pentru a-şi suspenda rapid sosirile dintr-o ţară terţă în caz de deteriorare a situaţiei sanitare din cauza apariţiei unor variante de coronavirus. (Sursa: Agerpres)

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Nu se aplica pentru călătorii din Mali și Burkina Faso.

  2. Adevarul e ca ar fi pustiu sa nu ai niste turisti chinezi in jurul tau cand vizitezi, in liniste, Parthenon-ul

  3. asa este, fully vaccinatzii din tertze tari nu mai fac si nu mai transmit karkaletele, mai ales in cazul in care au un vaccin de origine dubioasa. mUE este din ce in ce mai penibila! adica niste vaccinatzi cu un vaccin dubios au voie sa se plimbe prin UE iar cetatenii mUE nu pot merge de la Munchen la Vienna fara test de karkalete!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.