G4Media.ro

Secția pentru judecători a CSM a decis menținerea în magistratură a judecătorului…

Foto: Sediul CSM / InquamPhotos

Secția pentru judecători a CSM a decis menținerea în magistratură a judecătorului Damian Dolache, condamnat pentru că a condus băut la volan 

Șapte din cei zece judecători din Consiliul Superior al Magistraturii au votat astăzi pentru ca Damian Dolache să rămână magistrat la Curtea de Apel București, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro. Printre ei se numără și judecătoarea Lia Savonea, președintele forului.

 • UPDATE CSM a anuțat oficial că secția pentru judecători din CSM a aprecizat că nu e impune eliberarea din funcție a judecătorului Damian Dolache.

Surse din magistratură au declarat pentru G4Media.ro că Dolache este în bune relații cu președinta CSM, judecătoarea Lia Savonea.

Potrivit articolului 65 alin.1 litera f din Legea 303/2004, judecătorii și procurorii sunt eliberați din functie la condamnarea, amânarea aplicării pedepsei şi renunţarea la aplicarea pedepsei, dispuse printr-o hotărâre definitivă, precum şi renunţarea la urmărirea penală, confirmată de  judecătorul de cameră preliminară, pentru o infracţiune prin care se aduce atingere prestigiului profesiei.

Același articol la alin. 2 prevede că eliberarea din funcţie a judecătorilor şi procurorilor se dispune prin decret al Preşedintelui României, la propunerea Secţiei pentru judecători sau, după caz, a Secţiei  pentru procurori.

Context. Damian Dolache, judecător la Curtea de Apel București, a fost condamnat în martie, în primă instanță, la 10 luni de închisoare cu amânarea executării pentru că fusese prins băut la volan. Secția Specială a decis, în 16 mai, retragerea apelului, ceea ce a însemnat că Înalta Curte a menținut prima condamnare.

Curtea Supremă a decis, totodată, sesizarea Curții Constituționale la cererea procurorului de ședință din cadrul Parchetului General cu privire la atribuțiile șefului secției speciale prevăzute în OUG 7. Modificările operate prin OUG 7 interzic procurorului general să cenzureze deciziile șefului speciale, acesta câștigând astfel mai multă autonomie în condițiile în care procurorii funcționează, potrivit Constituției, sub control ierarhic.

Potrivit Parchetului General, în data de 4 noiembrie 2017, aflat la volanul unui autoturism în Bucureşti, Damian Dolache a fost observat de un echipaj al Poliţiei Rutiere în timp ce efectua viraj la stânga cu depăşirea marcajului longitudinal continuu.

În această împrejurare, conducătorului auto i s-au solicitat documentele şi a fost testat cu aparatul alcooltest, stabilindu-se că alcoolemia judecătorului în aerul expirat a fost de 0,77 mg/l.

Ulterior, acesta fost condus la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, unde i-a fost recoltată o probă de sânge, magistratul părăsind unitatea medicală, fără preaviz, nemaifiind posibilă recoltarea şi a celei de-a doua probe.

Din buletinul de analiză toxicologică emis de Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, a reieşit că judecătorul avea în sânge o alcoolemie de 1,95 g la mie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. In Justitia aia trebuie intrat serios si scos cuibul de vipere de acolo, toate naparcile astea care indoaie legile in sensul lor

 2. Pei ce facem cocosi ??? Îl condamnăm pe Dragnea și pe asta îl lăsăm în continuare sa judece ??? Parca justiția trebuie sa fie ptr toții , a fost condamnat , pa și la gara . Ați auzit de o petiție fara penali în funcții publice . Futuvain guriță de hot , legea nu se aplică și la voi. Desființarea CSM de urgență .

 3. Știu la mine în tîrg un gunoier condamnat că a condus băut și lăsat fără slujbă. Eei, să fi existat Secția de Investigare a Infracțiunilor din Salubritate și Consiliul Superior al Gunoierilor, alta era treaba!

 4. Ho, ajunge!
  A băut și omul o ciocolată cu rom și sariti la gâtul lui. Ce ati vrea, sa-l mustruluiasca codrin pe liviu?

 5. este nepermis ca cineva sa fie deasupra legii in democratie; nu-i onoreaza pe cei care admit asta.

 6. Pana nu e tarziu……..terminati cu prostiile!!

 7. Nu se va ajunge niciodata la insanatosirea statului daca in justitie continua numirea si mentinerea penalilor. Si nu numai in justitie, in oricare functie PUBLICA.

 8. Schimbare vrem, dar sa ramana totul asa cum e .