G4Media.ro

SURSE Șase persoane sunt infectate cu coronavirus în rândul angajaților din Parlamentul…

SURSE Șase persoane sunt infectate cu coronavirus în rândul angajaților din Parlamentul European, între care și un eurodeputat

Secretarul general al Parlamentului European, Klaus Welle, a transmis, miercuri, o informare tuturor europarlamentarilor, consultată de G4Media.ro, în care îi anunță că, potrivit Serviciului Medical al PE, până în prezent 6 persoane au fost testate pozitiv cu coronavirus.

Este vorba de 1 deputat, 2 funcționari publici, 1 asistent parlamentar și 2 contractori externi. Aceste precizări vin după ce un europarlamentar i-a adresat europarlamentarului o serie de întrebări pe tema numărului de infectări din PE și  măsurilor luate pentru a limita răspândirea epidemiei.

Welle susține în informarea transmisă europarlamentarilor că în toate cazurile menționate mai sus, măsurile de precauție au fost aplicate conform recomandărilor din protocoalele medicale. Informarea a fost transmisă cu o zi înaintea ședinței plenare care va avea loc joi, însă europarlamentarii nu vor fi prezenți la vot, doar o parte dintre angajații instituției.

Context

Funcționarii din Parlamentul European au fost anunțați, luni, potrivit unei comunicări interne obținute de G4Media.ro, că s-a înregistrat primul deces în rândul angajaților instituției din cauza epidemiei de coronavirus.

Este vorba de un angajat contractual în DG ITEC, Directoratul General pentru Susținerea Inovației și Tehnologiei care asigură informarea Parlamentului European în chestiuni legate de tehnologie.

Președintele Parlamentului European și liderii grupurilor politice au decis să organizeze o sesiune plenară extraordinară pe data de 26 martie, pentru a permite implementarea măsurilor speciale în contextul crizei de coronavirus care a cuprins Europa, se arată într-un comunicat al instituției europene.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Pocăiți-vă, sfârșitul lumii se apropie!

  2. Misto Europa! Deputații acasă, angajații sa moara pe baricade.

  3. Cata ipocrizie! Se pare ca valorile pe care s-a cladit Europa nu mai conteaza… ce daca se imbolnavesc niste angajati. Ce conteaza viata unui om. Cei cu functii la adapost… restul in transee

  4. Ciudata concepție. Parlamentarii sunt protejați, cea ce înseamnă ca e pericol, in vreme ce angajații sunt lăsati in plata Domnului. Nu e in ordine. Acolo nu exista un sindicat care sa-i apere de excesul de zel al unora?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.