G4Media.ro

SURSE Ruxandra Anghel, un director din Ministerul Economiei, audiată la DNA în…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

SURSE Ruxandra Anghel, un director din Ministerul Economiei, audiată la DNA în dosarul Pițurcă-Țuțu/ Procurorii continuă audierile în speța măștilor neconforme pentru MApN

Ruxandra Anghel, directorul Direcției de Dezvoltare a Industriei de Apărare din Ministerul Economiei, este audiată la DNA în dosarul Pițurcă-Țuțu, miercuri dimineață, conform surselor G4Media. Procurorii continuă audierile în speța măștilor neconforme pentru MApN, conform surselor citate.

Reamintim că fostul selecționer al naționalei de fotbal a României, Victor Pițurcă, ajunge luni la Tribunalul București pentru a contesta măsura controlului judiciar.

În paralel, continuă audierile procurorilor DNA în dosarul măștilor neconforme pentru MApN, conform surselor G4Media.

Reamintim că Victor Pițurcă, fiul său Alexandru Pițurcă și șeful Romarm Gabriel Țuțu au fost reținuți 24 de ore, fiind acuzați de DNA într-o speță în care procurorii susțin că măști de protecție anti-COVID neconforme și care nu ar fi putut fi folosite ar fi fost tranzacționate prin firma lui Pițurcă jr. și trimise spitalelor din subordinea Ministerului Apărării.

Conform DNA, șeful Romarm ar fi încasat un comision de 1,439% din profitul de 750.000 de euro realizat de familia Pițurcă în afacerea măștilor către MApN, iar Gabriel Ţuţu ar fi solicitat Ucrainei, „în numele statului român”, un avion ca să aducă măştile din China. Detalii, pe G4Media. 

În ordonanța de reţinere întocmită de DNA, procurorii descriu care a fost aportul fiecăruia dintre suspecţi la afacerea prin care autorităţile române au fost păgubite. Detalii, pe G4Media. 

Pițurcă a făcut primele declarații la 1 februarie, atunci când a transmis că nu fiul său e cel care știa de afacere, ci o altă firmă (Interarms, n.red.) care i-ar fi propus juniorului să intre în business. Pițurcă susține că fiul său l-a rugat să îi împrumute bani, iar fostul selecționer s-a conformat, i-a trimis bani, după care fiul său a plătit ”produsele respective”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. ,,doar i a trimis bani „sa i inmulteasca ,da’ nu stia cum…asta ne ia de fraeri,dadea piti bani fara sa stie