G4Media.ro

SURSE: Premierul Ciolacu va anunța în coaliția cu PNL că a negociat…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

SURSE: Premierul Ciolacu va anunța în coaliția cu PNL că a negociat cu mediul de afaceri creșterea salariului minim și majorarea de la 200 la 300 de lei a cuantumului scutit de taxe

Premierul Marcel Ciolacu va anunța luni în coaliția cu PNL că a negociat cu reprezentanții mediului de afaceri creșterea salariului minim de la 3.300 de lei brut la 3.700 de lei brut, precum și majorarea de la 200 de lei la 300 de lei a cuantumului scutit de taxe din salariul minim, au declarat pentru G4Media surse din PSD.

Premierul a avut discuțiile în Consiliul Național Tripartit de joia trecută alături de organizația patronală Concordia, CNIPMMR (consiliul IMM-urilor) și cele 5 confederații sindicale. Acesta este organismul formal pentru consultări pe salariul minim.

Reamintim că guvernul a anunțat joia trecută că salariul minim pe țară va crească la 3.700 de lei brut, începând cu data de 1 iulie, de la 3.300 lei în prezent. Astfel, salariul minim brut pe țară va crește cu 12,12%, ceea ce înseamnă o majorare netă de 242 de lei.

Reamintim că reprezentanți ai mediului privat au avertizat că o nouă creștere a salariului minim ar intensifica presiunile asupra companiilor, în special în industriile cu marje mici de profit, dat fiind că între 30-35% din angajații români cu norma întreagă primesc salariul minim pe economie, potrivit Economedia.

În 2023, companiile au fost deja supuse la două majorări ale salariului mediu, în condițiile unui nivel scăzut de productivitate și creștere economică. O nouă creștere a salariului minim ar intensifica presiunile asupra acestora, în special în industriile cu marje mici de profit, care sunt cel mai puternic afectate, a declarat Ana Vișian, marketing manager Bestjobs, pentru Economedia.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Cu cine exact a negociat? iar se schimba reglementari de baza peste noapte?

    • Nu a negociat cu nimeni. A venit acolo in consiliul triparit, a spus ce avea de spus si pe ceilalti nu i-a bagat in seama. Face cum vrea el. Disponibilizarile care se fac acuma, mai ales cele din IT, Ciolacu nu le vedem. Cu majorarea salariului minim spera sa obtina mai multi bani la buget. Odata prin cresterea contributiilor la salariu. Dupa aia prin cresterea punctului de amenda. Si nu in ultimul rand prin inflatie. Sa vezi ce o sa creasca preturile prin iulie.

    • Este foarte usor sa te protejezi impotriva inflatiei indusa de cheltuielile in deficit ale guvernului. Din cand in cand mai cumperi cate o tablita de 5-10 grame de aur de pe aurom metal investment (sediu in Bucuresti, livreaza oriunde in tara, tva-ul este 0% pe aur) si cate un tub de 20-25 monede de argint (din Franta se pot cumpara anumite monede scutite de TVA, eu folosesc acheter-or-argent dot fr). Din 2019 am tot cumparat si dorm foarte linistit noaptea.

  2. Să crească nu la 1000 de euro, la 3000 de euro! 😀 Dacă vreun votant crede că este bine, la anul va fi de altă parere! Dar măcar nu-mi va fi milă de ei, au ce merită! 🤮

  3. Omul asta este mai toxic ca Iliescu!
    Cu cine ai discutat nu ti-a spus ca ridici grila de salarizare, la privat, cand te joci asa pentru voturi?