G4Media.ro

SURSE: Premierul Ciolacu a trimis Corpul de control la Autoritatea pentru persoanele…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

SURSE: Premierul Ciolacu a trimis Corpul de control la Autoritatea pentru persoanele cu dizabilități, instituția care a controlat azilele groazei în august – noiembrie 2022

Premierul Marcel Ciolacu a a trimis marți Corpul de control la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități (ANPDPD), au declarat pentru G4Media surse guvernamentale.

Corpul de control va verifica activitatea după ce premierul l-a demis deja pe președintele instituției, Mihai Tomescu, și pe vicepresedinta Adela Crăciun.

Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități (ANPDPD) a constatat încă din august 2022 și noiembrie 2022 condițiile în care erau ținuți bătrânii în cele două azile din Voluntari gestionate de Asociația ”Sfântul Gabriel cel Viteaz”, potrivit unui document consultat de G4Media.

Autoritatea a făcut controale la cele două azile după sesizări de la vecinii unui centru și de la Centrul de Resurse Juridice (CRJ), și arată că Direcțiile de asistență socială (DGASPC) din Sectorul 3 și din Ilfov ar fi transmis că situațiile s-au rezolvat.

ANPDPD este în subordinea Ministerului Muncii (ministru Marius Budăi).

Primul control făcut de inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități a început la Centrul de Îngrijire și Asistență (CIA) „Sfântul Gabriel cel Viteaz“ ce aparține Asociației ”Sfântul Gabriel cel Viteaz” ca urmare a sesizării depuse în iulie 2022 de o familie vecină cu azilul.

Controlul s-a încheiat cu 24 de probleme găsite de inspectori, de la mâncare, frig, lipsa medicației și până la faptul că o bătrână fusese ținută în izolare. Rezultatul controlului? ANPDPD susține că soluțiile ar fi fost implementate de către angajații Asociației ”Sfântul Gabriel cel Viteaz”, cât și de specialiști ai DGASPC Sector 3. Ulterior, după apariția dosarului DIICOT, ANPDPD a retras licența de funcționare acordată centrului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Daca Ciolacu chiar vroia sa surprinda un instantaneu al situatiei azilelor, intai dispunea controalele „pe ne-ve” si ne prezenta concluzii. Asa toti care trebuiau sa stie si sa se pregateasca, s-au pregatit de controale. Nu o sa cred niciodata ca autoritatile de la varful politicii nu au stiut de ce se intampla .

    • președintele instituției, Mihai Tomescu, și pe vicepresedinta Adela Crăciun vor actiona in instanta demiterea lor, vor castiga, vor primi salariul retroactiv si ceva bani in plus.
      E un santaj din partea celor care muncesc la/pentru stat

  2. Asta trebuia sa faca pana acum. E prea tarziu sa fie credibil.

  3. Corpul de control e ala care scrie ce trebuie in raport ca sa iasa bine?
    In sensul ca, daca gaseste ceva penal minimalizeaza impactul asa incat sa-i ridice mingea la fileu procurorului care eventual va veni sa finalizeze speta cu „fapta nu exista”

    • care in plus, daca te uiti mai atent, are si un afin printre cei pe care ii controleaza. La cate asociatii pentru control sunt si toate confoerm lefii functioneaza in cerc, te mira ca nu se vor incadra nici macar la neglijenta?

  4. Răzbunare pesedistă .
    Dintre toate instituțiile ANPDPD e singura care a sesizat neregulile din azilul groazei patronat de membri psd . Din ce am citit Mihai Tomescu e o persoană cu dizabilități , nu se droghează , nu dă bani la lăutari , nu apelează la prostituate . Nu îndeplinește condițiile de bază pentru a fi membru marcant psd . A ! Am uitat , nici nu bagă capul în poze , nici nu poate fi șofer la primăria Voluntari , să nu mai zic că nici nu sună noaptea femeile din psd .
    A avut dreptate Ciolacu să îl demită .