G4Media.ro

OFICIAL: Percheziții DNA la Inspectoratul General de Aviație al Ministerului de Interne,…

Foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

OFICIAL: Percheziții DNA la Inspectoratul General de Aviație al Ministerului de Interne, prejudiciu de aproape 5 milioane de euro / Ancheta vizează lucrările de reparații ale unor aeronave inclusiv din dotarea SMURD

Ora 11.07: Direcția Națională Anticorupție (DNA) a confirmat că face percheziții în legătură cu efectuarea și decontarea, în perioada 2019-2023, a unor lucrări de reparații/mentenanță a unor aeronave care asigură suportul aerian pentru structurile Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv misiuni aeromedicale SMURD, prejudiciul cauzat fiind estimat, la acest moment, la suma de aproximativ 23.200.000 lei.

Comunicatul DNA:

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2019-2023, în legătură cu efectuarea și decontarea unor lucrări de reparații/mentenanță a unor aeronave care asigură suportul aerian pentru structurile Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv misiuni aeromedicale S.M.U.R.D., prejudiciul cauzat fiind estimat, la acest moment, la suma de aproximativ 23.200.000 lei.

În cursul zilei de 21 iunie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate 30 percheziții pe raza municipiului București și a județului Ilfov, din care 14 se realizează la sediile a trei instituții publice, restul la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.
În cauză, procurorii militari beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Ora 11.05: Au los percheziții la Școala Superioară de aviație Băneasa, la sediul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului de Interne (IGAV) și la Aeroportul Băneasa, potrivit surselor G4Media.

Ora 10.29: Potrivit surselor G4Media, sunt în defășurare 30 de percheziții în București și Ilfov, la 14 firme și la Școala Superioară de aviație Băneasa, precum și la domiciliile mai multor persoane.

Prejudiciul s-ar ridica la 24 de milioane lei (aproape 5 milioane de euro).

Ancheta l-ar viza și pe șeful IGAV, generalul de flotilă aeriană Cătălin Paul-Dache, potrivit primelor informații.

Știrea inițială: Procurorii DNA fac percheziții miercuri dimineață la Școala Superioară de aviație Băneasa din cadrul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului de Interne (IGAV), au declarat pentru G4Media surse oficiale.

Procurorii DNA suspectează apariția unui prejudiciu de 3 milioane de euro în activitatea instituției de stat.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii pun sechestru pe anumite aeronave ale instituției.

Vom reveni

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...