G4Media.ro

Surse: Percheziții la ROMATSA în cadrul unui dosar penal ce viza contractele…

Surse: Percheziții la ROMATSA în cadrul unui dosar penal ce viza contractele de asistență juridică încheiate de Regie. 6 persoane duse la audieri, printre care secretarul de stat din MT, Dragoș Titea

Procurorii au descins marți la ROMATSA, regia de stat care coordonează traficul aerian. Într-un comunicat oficial, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) confirmă că “polițiști din cadrul Direcției de Poliție Transporturi a Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au efectuat o percheziție la sediul unei regii autonome, din municipiul București”. Șase persoane au fost duse la audieri, printre care și Dragoș Titea, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

“Activitatea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 297 din Codul Penal, cu încălcarea O.G. nr. 26/ 2012, privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice și întărirea disciplinei financiare și de modificare și completare a unor acte normative. În urma acestei activități, s-au ridicat înscrisuri, privind externalizarea serviciilor de asistență juridică”, se mai arată în comunicatul IGPR.

Potrivit unor surse G4Media.ro, procurorii au cerut documente referitoare la contractele de consultanță juridică încheiate de Regia de control a traficului aerian în perioada 2013-2017. Ar fi vorba în special despre un contract din 2017 pentru asistență juridică într-un proces cu ANAF. Procurorii au cerut documente și în legătură cu un concurs pentru ocuparea unui post de consilier juridic în cadrul ROMATSA, spun sursele G4Media.ro.

Departamentul juridic al ROMATSA a fost condus în perioada 2013-2017 pentru o bună bucată de timp de către actualul secretar de stat din Ministerul Transporturilor, Dragoș Titea, omul căruia Rovana Plumb i-a cedat temporar, timp de o săptămână, atribuțiile de ministru interimar al Transporturilor. Acesta a declarat pentru G4Media.ro că ar fi vorba despre o anchetă deschisă de procurori în urma unui raport întocmit de Corpul de Control al prim-ministrului.

“De asemenea, la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au fost conduse 6 persoane, pentru audieri”, se mai arată în comunicatul IGPR.

Potrivit surselor G4Media.ro, cei șase sunt:
– Dragoș Titea, fost director juridic al ROMATSA, actual secretar de stat în MT
– Valentin Cimpuieru, director tehnic dezvoltare, fost director general al ROMATSA
– Andrei Surugiu, consilier juridic, fost Director Juridic interimar
– Constantina Vigu consilier juridic actual Director juridic interimar
– Laura Rusescu, consilier juridic

– Berta Feroiu consilier juridic

Reacția lui Dragoș Titea pe Facebook:

Comunicatul oficial al Inspectoratului General al Poliției:

Astăzi, polițiști din cadrul Direcției de Poliție Transporturi a Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au efectuat o percheziție la sediul unei regii autonome, din municipiul București.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 297 din Codul Penal, cu încălcarea O.G. nr. 26/ 2012, privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice și întărirea disciplinei financiare și de modificare și completare a unor acte normative.

În urma acestei activități, s-au ridicat înscrisuri, privind externalizarea serviciilor de asistență juridică.

De asemenea, la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au fost conduse 6 persoane, pentru audieri.

Foto: Secretarul de stat Dragoș Titea (Ministerul Transporturilor)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Pe scurt, corpul de control al primului ministru l-o dat in gat pe un secretar de stat din cadrul guvernului … mie imi pare ca Mustata isi regleaza niste conturi, bate la ochi de la un kilometru

  2. la romatsa sunt baieti care te arunca cu boldidul de pe sosea in decor ?

  3. Sa stange latul ,,ma copii”. Lasa ti prieteniile si ciordelile. Si Borcea era destept si uite.l. O sa mergem cu chiftele la mititica dp voi. Cum ati dat voi contracte si sponsorizari? Intra DNA in voi va duce ti pa topogan mari patrihoti ce sunte.ti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.