G4Media.ro

Parchetul General a deschis dosar privind gestionarea pestei porcine africane. Geronimo Brănescu,…

Parchetul General a deschis dosar privind gestionarea pestei porcine africane. Geronimo Brănescu, șeful ANSVSA și omul lui Dragnea, vizat în dosar

UPDATE Ora 15.39: Parchetul general a confirmat oficial informația publicată în premieră de G4Media.ro. Într-un comunicat de presa, Parchetul anunță că ”la Secția de urmărire penală și criminalistică a fost constituit un dosar penal privind epidemia de pestă porcină, procurorii dispunând începerea urmăririi penale in rem pentru săvârșirea infracțiunilor de răspândirea bolilor la animale sau plante, prev. de art.355 din Codul penal, și neglijență în serviciu, prev. de art.298 din Codul penal. Lucrarea a fost înregistrată la Secția de urmărire penală și criminalistică la data de 03.09.2018, ca urmare a sesizării din oficiu și a formulării unui denunț”.

Știrea inițială:

Procurorii Parchetului General au deschis de luni, 3 septembrie, un dosar privind modul de gestionare a crizei pestei porcine africane, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Astfel, e începută urmărirea penală in rem pentru răspândirea bolilor la animale, neglijență în serviciu și altele. Vizat în dosar ar fi Geronimo Brănescu, șeful ANSVSA, propulsat în funcție de Liviu Dragnea.

Procurorii au primit și sesizări pe această temă, dar s-au și autosesizat, au declarat pentru G4Media.ro sursele citate.

Procurorii cercetază eventuale încălcări ale Art. 355 din Codul Penal: care prevede că ”Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase la animale sau plante ori a dăunătorilor, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli ori a dăunătorilor, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Reamintim că și președintele Iohannis a cerut ”instituțiilor abilitate” să verifice modul în care autoritățile guvernamentale au gestionat criza pestei porcine care a cuprins deja mare parte din țară.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Acum s o vedem pe vaca cu cabina mare cat un munte, daca este in stare sa rezolve dosarul…ca bani multi pe frecat menta stie sa ia…

  2. Uau, cineva de la stat lucreaza pentru cetateni! Nu ma asteptam in republica Dragnea, dar uite, se intampla minuni.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.