G4Media.ro

OFICIAL Parchetul General a clasat dosarul deschis după ce Meleşcanu şi-a numit…

OFICIAL Parchetul General a clasat dosarul deschis după ce Meleşcanu şi-a numit fiul vitreg consul la Strasbourg

Parchetul General (PG) a clasat dosarul în care actualul preşedinte al Senatului şi fost ministru de Externe, Teodor Meleşcanu, a fost reclamat că şi-a numit fiul vitreg consul la Strasbourg, potrivit unui răspuns al instituției.

În dosar era începută urmărirea penală in rem de mai bine de un an pentru o presupusă infracțiune de abuz în serviciu (art. 297 Cod penal) și conflict de interese (art. 301 Cod penal). Investigația in rem presupune faptul că anchetatorii aveau indicii că s-ar fi comis infracțiunile respective, dar nu identificaseră autorul faptelor.

Actualul preşedinte al Senatului şi fost ministru de Externe, Teodor Meleşcanu, a fost reclamat anul trecut, în iulie, de profesorul universitar Vasile Popovici, fost ambasador al României în Maroc şi Portugalia, că şi-a numit fiul vitreg consul general la Strasbourg. Profesorul Popovici a formulat o plângere penală împotriva lui Meleşcanu în care a reclamat faptul că nu a fost numit el în acest post, deşi a câştigat un concurs în decembrie 2016, iar, ulterior, Sorin-Adrian Pîrvulescu, fiul vitreg al lui Teodor Meleşcanu, a fost numit consul la Strasbourg de către Guvern, sub semnătura fostului ministru de Externe.

„Nu am fost anunțat direct de închiderea dosarului. Dacă s-a decis acest lucru, probabil și ca urmare a retragerii deciziei de numire a fiului lui Meleşcanu de către guvernul Orban, în urmă cu vreo lună și ceva, voi face solicitare de redeschidere a dosarului, fiindcă și intenția se pedepsește”, a declarat profesorul Popovici pentru G4Media.ro.

Vasile Popovici este profesor universitar la Universitatea de Vest din Timişoara unde predă cursuri de literatură, cultură şi civilizaţie franceză. El a fost consul general al României la Marsillia (1998-2002), consilier de comunicare la Ambasada României la Paris (2002-2005), ambasador al României în Maroc (2005-2011) şi ambasador al României în Portugalia (2011-2016).

Sorin-Adrian Pîrvulescu, fiul soţiei fostului ministru de Externe, Teodor Meleşcanu, a fost numit consul general al României la Strasbourg prin hotărâre de guvern (HG), publicată în Monitorul Oficial pe 28 iunie 2018. Hotărârea a fost semnată de premierul Viorica Dăncilă şi contrasemnată de ministrul de Externe de atunci, Teodor Meleşcanu. După ce profesorul Vasile Popovici a formulat plângerea penală, fiul vitreg al lui Meleşcanu nu a mai plecat la post.

Foto: Teodor Meleșcanu (Inquam Photos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. E simplu!
  In atentia ministrului Sorescu,
  Se retrage consulul de la Strasbourg.
  Se numeste un alt consul.
  Instanțele sunt legate cu fire invizibile de Securistul Bătrân!

 2. PARCHETUL E PLIN DE ALDE BOGDAN LICU,NISTE PLAGIATORI atenti sa nu deranjeze pe sefu’,platiti cu mii de euro pe luna ca sa taie frunza la caini.Situati-a -i similara si–n politie,in sanatate fratia inelelor e-n floare,vezi cazul beuran,cam greu sa vezi luminita de la capatul tunelului,in orice caz trebuie sa fi nebun,masochist sa te-ntorci pe meleaguri natale

 3. Își va locul de munca … mostenire! Noua tradiție românească … implementată de monarhia pcr- ista! O noua ordine socială, normală și modernă!

 4. putea sa-l angajeze in alt domeniu

 5. Ar fi fost si pacat. Cumulardul Melescanu munceste mai mult de 24 de ore pe zi. Are cateva salarii si cateva pensii. Un sacrificiu imens.

 6. A crezut careva ca acel dosar va avea alta soarta??!!!

 7. A crezut careva ca acest dosar va avea alta soarta??!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.