G4Media.ro

SURSE Ministrul Sănătății, Victor Costache, urmează să fie schimbat din funcție. Anunțul…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

SURSE Ministrul Sănătății, Victor Costache, urmează să fie schimbat din funcție. Anunțul va fi făcut de premierul Orban la 10:30 / Nelu Tătaru va fi numit ministru interimar

Ministrul Sănătății, Victor Costache, urmează să fie schimbat din funcție după ce a declarat ieri că toți bucureștenii vor fi testați de coronavirus, au declarat surse guvernamentale pentru G4Media.ro. Potrivit acestora, anunțul va fi făcut de premierul Ludovic Orban, la 10:30.

Sursele citate au mai explicat pentru G4Media.ro că ministru al Sănătății va fi numit Nelu Tătaru, în prezent secretar de stat în minister.

Costache a declarat miercuri pentru Știrile ProTV, că întreaga populație a Bucureștilor va fi testată pentru chipe medicale urmând să meargă din ușă în ușă pentru a-i testa pe locuitorii Capitalei.

”Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din ușă în ușă- n.red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Ministrul Victor Costache a precizat că pacienții diagnosticați cu  vor fi tratați în spitale exclusiv dedicate combaterii epidemii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

52 comentarii

  1. Si a dat demisia inainte

    • Vlad Voiculescu ministru, URGENT

    • Sa-l puna pe ala de la Suceava ca tot e liber. Ala de au vrut sa-l puna in noiembrie, care a bagat un spital in carantina.
      Nu stiu de ce, dar incepe sa-mi fie dor de psdisti

    • Dar domnul maresal Vela nimic, nimic?

    • Scopul numirii lui Costache a fost privatizarea sistemului sanitar public. Numai ca acuma sint alte prioritati si de voie, de nevoie, este necesar sa pui un om care se pricepe.
      Voiculescu, face si el parte din tagma afaceristilor securisti, se poate pune si Voiculescu, psd-ului ii convine sa va faceți de cacao, numai ca vremurile sint la limita, e de belea.
      Si Iohannis regretă ca nu a lăsat-o pe Viorica sa guverneze mai departe.

  2. Ce ususrare sa fie demis si nu sa-si dea demisia.
    Cel mai bine pentru toti ar fi sa nu mai vorbiti aiurea ci sa spuneti doar adevarul: e jale, oamenii sunt lenesi si daca nu i-am pus la treaba cand trebuia acum nu va fi altceva decat haos

  3. Nu e bine sa isi dea demisia sau sa fie demis,pt ca omul a spus sincer ce vrea sa faca.Demisi sa fie cei care vor sa testeze doar Bucurestiul si pe ceilalti din tara sa ne uite…

    • Pai el era ala!
      Iar acum a preluat-o Nelu Tătaru, ca vrea și el sa bifeze în CV ca a fost ministru!!

  4. Foarte bine, asta ceream și noi! Sper sa și-o dea și Orban și Catu, Arafat, Velea, Anisie, Grinda, Tătaru, etc.

    • Ehe, nu fiecare zi vine cu cate o veste buna si deja asta si-a atins limita.

    • @Radulescu…
      Da..da. si in locul lor sa te duci tu…ca esti f.competent….
      Se vede….

    • s-o aducem marcele pe veorica,sorina,olguta

    • Ăștia care sunteți idioți, abțineți-va!

    • Discuție pe baza de hormoni nabadaiosi :))
      Si vrem URGENT inapoi :
      Pe Dancila, Mișa, Banicioiu, Carmen Dan, Genunche si nu in ultimul rand Pintea.
      Medicamente, ornamente #%*#$&,’
      PS: dacă nu va convine nici asa nici asa fac eu si Marcercel o listă de la mine de pe scara, de la el din sat . . Super medicamente, ornamente %#*$;”^#&%#,”;#^&’

    • Mă Marcercele tu pe tine nu te asculți, de ce te-ar asculta altii ?
      PS: Dar tu de unde esti scapat si liber p’aci

    • Era clar ca esti un nostalgic comunist inca de pe vremea cand militai pentru impozitare progresiva a salariilor. Ca esti si imbecil se vede acum.

    • Ștefane, imbecil să-i zici lu tac-tu sau lui fi-tu, sau ma-tii, sau lui frac-tu!

    • Usurel ma fesenisto-psdistule, ca-ti plezneste pipota.

    • Ștefane, toată lumea de pe aici te știe de bătut în cap, asa ca e mai bine pentru tine sa închidem aici!

  5. El ca el dar pe mine ma interseaza cine I-a bagat sub nas foaia de pe care a citit prostia cu testarea Bucurestenilor.

  6. Din partea mea poate sa plece și Iohanis!

    • Cu o singură condiție Marcercel sa-i iei tu locul, dudui de competență si asta doar asa dupa comentarii dacă facem si un interviu face to face clar tu esti alesul NUMBER ONE 😉

    • Marcele ai perfect dreptate, ignora-i pe idiotii care te tot injura

    • Marcele, panseurile astea le scrii singur, sau le dictezi cuiva? Poti sa-ti misti mainile in camasa aia speciala?

    • eu zic sa mai taci din gura, ca postezi mult si prost. nu te pricepi la nimic, dar iti dai cu parerea la toate.

  7. 10%… Mai există un PNL-ist sănătos la cap în guvernul ăsta?

  8. Foarte bine ca pleaca..era un incompetent…in loc sa testeze personalul medical si toti pacienti care se prezinta la spitale el testeaza tot Bucurestiul…dar ce te poti astepta de la ciuma galbena….

  9. Costache a inghitit galusca Gabrielei Firea carr se lauda cu planul asta tampit la antena 3.

  10. Cateva probleme tehnice si ajunge si hartia.

  11. Situația este atât de groasă, încât nu mai știu pe unde să scoată cămașa, au scos ei armata în stradă, dar armata nu poate utila spitalele, nu poate dota medicii și nu poate asigura cele necesare omului de rând, în materie sanitară, poate furniza doar frică, spaimă și groază, ăstea nu tratează coronavirusul. Trebuiau să-și dea demisia cu toții, în fruntea lor să stea șică pantonimă. Poate va fi pus Ciucă la sănătate. Vorbea cineva de numirea uneia dintre cele două brave de la „Dăruiește viață”, NICIODATĂ, doamnele în cauză nu vor accepta jocurile de culise, contractele date cu dedicație sau lucrurile făcute de mântuială. Dacă tot avem armata pe străzi, s-ar cuveni să fie numit unul din armată, un general sau un SRIst, s-ar descurca de minune. Cred că ne paște o mare tragedie, sper din suflet și din toată inima să nu fie așa, dar la cum se prezintă lucrurile, la cât de nepregătiți și incompetenți sunt ăștia, doar la așa ceva ne putem aștepta. Doar Dumnezeu ne poate ajuta să scăpăm de beleaua asta de virus, care îngrozește întreaga omenire, ai noștri sunt plecați cu sorcova și cu armata.

    • Eu am avertizat din timp despre haosul în care vom fi aruncați!

    • atunci cand il invoci pe Dzeu ca ultimul resort de a face traba in locul nostru inseamna ca ai degeaba creier.
      -aici e vorba de a numi pe cineva hotarat,care sa demita toti pilosii/neamurile de prin DSP caci aici e un ” bottle neck”.
      -DSP sa treaca pe o perioda de 3 luni sub comanda Armatei(medici militari,comanda militara rezulta eficienta)
      -toate spitalele carantinate.Orice persoana care intra va fi testata si carantinata 2-3 saptamani.Nu stiu cati vor mai avea curajul sa mearga la spital pentru basini cu junghi…
      -dotarea cu consumabile pentru medici si asistenti.Depozitele spitatelor adminsitrate de SRI sau Armata.
      Sistemul civil in vremuri de criza nu face fata.Acesta este un razboi bilogic si nu te lupti cu strategii civile.Aici trebuie o strategie hibrida.Dar cu PSD-PNL si gasca de laoaze din parlamentul hotz productia de cosciuge nu va intra in recesiune…

  12. Ducă-se….
    Poate ca medic chirurg o fi bun dar ca ministru al sănătății, dezastru! Cam cum este Predoiu pentru justiție…. din pacate…

  13. S-a găsit acarul Păun, țapul ispășitor. De acum toate vor merge că unse. Ministerul Sănătății avizase PM-ul in 20 ianuarie despre situația din China, cu 15 zile înainte de moțiune, guvernul avea toate resursele să pornească un plan centralizat de achiziții, dar ei visau alegeri anticipate, apoi s-au jucat de-a PM, uite-l nu e. E greu sa mai faci ceva acum, trebuia băgat în carantină tot ce a intrat în țară după 1 martie (carantina pentru că autoizolarea e bășcălie având în vedere cam ce a intrat în țară în ultimă lună), dar nu se putea să-i supere „guvernul meu” pe cei care își luau „țara înapoi”. In momentul asta toți sunt pe cont propriu spitale, cabinete individuale, medici de familie, stocurile de materiale de protecție sunt minime, e o adevărată licitație între spitalele publice, de la centru numai bâlbe, definiții de caz întârziate, mai ales pentru că nu există capacitate de testare. Fără să-si asume oficial asta vom avea HURD IMMUNITY in mod natural cu costuri imense.

    • Da, buna observatia ca ar fi trebuit carantinati cei care au intrat în țară după 1 martie cel puțin… nici alte state nu au luat măsuri mai energice însă.

  14. Cum domnule, „chirutgul iminent” este schimbat din functie? Unde sunt postacii cu care ma certam acum cateva zile si le spuneam ca acest spagar este un incompetent? Hai ma loazelor, v-ati ascuns
    Mariuse, Stefane, v-au luat cu izoleta?

    • Incompetent nu este, asta o spune toata lumea la Polisano Sibiu. Mai degraba a fost lucrat si vrut ca marioneta in continuare de Arafat si Orban.

    • A fost fraier sa se bage intre politicieni, l-au folosit, acum e bun de vinovat. L-a mancat…

  15. România- unica tara din lume in plina criza sanitaria si economica unde ministri vin eliminati ca pe o tabla de sah.

  16. Eu zic sa-i puna ministri pe generalii SRI, ca ei stiu cum se conduce țara. Acuma e momentul să-și arate competenta.

    • Eu zic sa revina analfabeta Veorica Dancila, impreuna cu Banicioiu, „decat” ei pot trece Romania prin criza Coronavirus, „decat” ei il pot trmite acasa la el pe Virusul ucigas!!!
      In plus, „decat” PSD poate face Minuni pe hartie, cu Programe de guvernare pline de Spitale Regionale si Republicane, moderne cum n-a vazut mapamondul, singurele care ar „putea” salva Romanii acum!
      Ce parere aveti?!

    • Arahat credea ca, în sfârșit, își vede visul cu ochii – Ministrul Sănătății! Ghinion!
      Iohanis zice ca mai stai o tura, doua, trei…

    • A-ți vrea voi sa revina Dancila, numai ca e prea târziu. Acu o sa se facă de cacao domnu președinte si pnlul. Sa vadă lumea până la alegeri cu cine a votat.

  17. Voi toți habar nu aveți ce a făcut omul asta pentru sistemul de sanatate.Mulțumim Victor Costache pentru că anul acesta ai suplimentat numărul de locuri la rezidențiat pentru ca astfel sa existe mai mulți medici care sa ii trateze pe toți cei care azi te contesta.

    • da’ calitatea silvica,mai multi da cu pregatirea?nu-i o solutie mediocritatea,iar la rezidentiat s-a ajuns omul si postul ca la CAP…

  18. Oameni buni, nici acum, cand avem sabia deasupra capului, nu putem sa fim uniti si sa depasim perioada asta? O sa fie destul timp, ulterior, sa ne facem reprosuri si sa ne aratam cu degetul. Haideti sa ne gandim cum sa infiintam centre in care sa lucreze voluntari care sa-i ajute pe batranii si bolnavii care sunt singuri!

  19. !lili

    de 1 decembrie 2018 ati pus de petitie on-line in care cereati federalizarea tarii!

    ciocu mic, va rog, ciocu mic!

  20. Costache asta? un derbedeu …un golan …

    ia sa citim declaratia lui Kelemen Hunor:

    *„Din punctul meu de vedere, Victor Costache nici nu ar fi trebuit să fie ministrul Sănătății, pentru că, în primul Guvern Orban, a acceptat mai puțini bani pentru minister decât avea în 2019, ceea ce arăta că nu înțelegea nevoile sistemului, necesitatea momentului din punct de vedere bugetar. Apoi s-a ocupat mai mult cum să treacă anumite servicii către zona privată, ceea ce a fost o greșeală.. Să fugi de la minister înseamnă că nu vrei să fii acolo când lucrurile se vor complica și mai mult. Demisia a fost o greșeală, pentru că, atunci când ai acceptat să fi ministru, se pune întrebarea de ce ai acceptat? Este iresponsabil să accepți funcția, iar după aceea să fugi de responsabilitate. Dacă ai acceptat, trebuia să duci lupta până la capăt. Nu înțeleg ce a avut în cap când a acceptat funcția și când a fugit”, a spus Kelemen.

    baietii puneau de anticipate ca sa aiba posibilitatea sa li se umple buzunarele inca 4 ani!

    cand au constientizat ca anticipatele au murit, doar 37 la suta din parlamentarii pnl au fost la votul de investitura al guvernului Orban 2