G4Media.ro

SURSE Ministrul Apărării, Mihai Fifor, pe lista neagră a lui Liviu Dragnea

SURSE Ministrul Apărării, Mihai Fifor, pe lista neagră a lui Liviu Dragnea

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, ar putea fi schimbat din funcție la prima remaniere guvernamentală la cererea expresă a liderului PSD, Liviu Dragnea, au declarat pentru G4Media.ro mai multe surse politice. Potrivit acestora, Dragnea ar fi nemulțumit în primul rând de relația bună a ministrului Apărării cu oficialii americani, la fel cum s-a întâmplat și cu fostul ministru, Adrian Țuțuianu. Al doilea mare motiv ar fi afacerea Circinus. Dragnea vrea să scape de asocierea cu fundraiserul Elliot Broidy, care l-a dus pe liderul PSD în ianuarie 2016 la evenimentul de învestire a președintelui Donald Trump.

(Sursa foto: Instagram)

Numele vehiculate pentru a-l înlocui pe Fifor la Ministerul Apărării sunt Dorel Căprar (președintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților) și Adrian Țuțuianu, fost ministru al Apărării în Guvernul Tudose, au mai declarat pentru G4Media.ro sursele citate.

Dragnea a negat că ar exista o legătură între deplasarea lui la învestirea lui Trump și acordul semnat de Circinus cu Romarm. Întrebat de ziarişti pe 26 martie despre acordul semnat de compania Circinus, controlată de Elliott Broidy, cu Ministerul Apărării şi Ministerul Economiei, Liviu Dragnea a spus: „Eu nu am fost la cele două ministere cu domnul Broidy. Altcineva a fost. Întrebaţi miniştrii. (…) Nu are nicio legătură deplasarea mea în Statele Unite cu acele contracte”. Unul dintre oficialii prezenți la semnarea acordului cu Circinus a fost ministrul Apărării, Mihai Fifor.

„Fifor avea aranjate vizite și întâlniri în Statele Unite și asta l-a deranjat pe Dragnea. El face eforturi să facă o vizită în America și să obțină o validare prin întâlniri oficiale, dar nu prea reușește. A pus-o pe Ana Birchall să-i aranjeze o vizită”, au declarat pentru G4Media surse din partid.

Cristian Burci și Elliot Broidy au participat în data de 21 septembrie 2017 la un eveniment în Washington împreună cu ministrul apărării, Mihai Fifor. Despre oficialul român, publicația americană Mcclatchy scrie că Broidy spera ca Ed Royce, președintele Comitetului de Politică Externă din Camera Reprezenanților, să-l contacteze în numele Circinus.

Compania lui Broidy a semnat pe data de 1 februarie un acord cu Romarm în vederea realizării unui program militar important. The New York Times a scris recent că acordul semnat cu Romarm îi deschide companiei lui Broidy calea către un contract în valoare de 200 de milioane de dolari după ce fundraiserul l-a invitat pe Dragnea la Trump.

Abilitatea lui Elliot Broidy de a-și utiliza conexiunile politice pentru a-și spori afacerile arată cum “abordarea neortodoxă a guvernării de către Donald Trump a dat naștere unui nou tip de comercializare a accesului în mlaștina pe care a jurat să o curețe”, a scris New York Times pe data de 26 martie.

Articolul oferă drept exemplu inclusiv invitația acordată lui Liviu Dragnea, descris de autorii articolului drept “un parlamentar român acuzat de corupție”, pentru a participa la hotelul lui Trump din Washington și care a postat pe Facebook fotografii cu președintele. „Circinus nu a primit încă contracte în România, afirmă oameni apropiați de Broidy”, mai scrie NYT, care notează însă că acordul semnat luna trecută între Circinus și Romarm îi deschide calea spre contracte în valoare de peste 200 de milioane de dolari.

La acordul semnat la 1 februarie 2018 dintre compania lui Elliot Broidy și Romarm au participat din partea română ministrul economiei, Dănuț Adrușcă, și ministrul apărării, Mihai Fifor, iar din partea americană ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm.

Citeste si

Conexiunea dintre Cristian Burci, Elliot Broidy și contractele militare din România

Dezvăluire cu implicații majore. McClatchy: Fundraiserul lui Trump a cerut sprijin de la comitetul pentru afaceri externe din Congresul SUA pentru a-l ajuta sa câștige contracte în România

Cazul Dragnea-Broidy ajunge în presa americană. The New York Times: Circinus are calea deschisă spre contracte de 200 de milioane de dolari după ce Broidy l-a invitat pe Dragnea la Trump

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

 1. N-au participat la niciun eveniment,Fifor,Burci și Broidy,ci Fifor „…s-a întâlnit și cu șeful Pentagonului, generalul Mattis”,după care a avut o întâlnire secretă într-un restaurant din Washington cu omul de afaceri Cristian Burci și cu Elliott Broidy,fundraiser/colector de fonduri în campania lui Trump,fost delapidator al unui fond de pensii,adică un tip perfect compatibil cu escobarul de Teleorman(cum se întâlnesc ele,marile spirite!) și aranjor al chelnărelii lui Dragnea la masa cu pișcoturi a lui Trump în seara dinaintea investirii oficiale a negustorului.
  Pentru chelnăreala aia se perfectează acum oareșce contract bănos cu o firmă de-a delapidatorului Broidy.

 2. Pare destul de clar ca dpdv al lui Dinti de Grebla Fifor a devenit „periculos”.

  PS. Ciudat ar fi insa ca viitorul sa fie „fostul” ! Totusi, deloc imposibil, cunoscandu-l pe Dragnea.

  • Dar cu ce o fi gresit..? Crezi ”s-a dat” la aia mica, la Irinuca…? O fi vorba de gelozie, Fifor asta si-o fi dat ”aere” de ”ofitzir de cavalerie”…?!

 3. Dear Scara, cum iti poti tu inchipui ca baiatul asta, parca iesit dintr-o lunga si grea convalescenta, ar putea indrazni fie si cu gandul sa o insele pe Liguţa ?

  PS. Parca tu esti ala care imi spuneai ca harpia nu-i da pace si-l consuma incetul cu incetul ? ;))

  • Nu-mi aduc prea bine aminte sa fi zis o asa grozavie, nu-mi sta-n fire…!
   Dar nu prea mai inteleg nimic, adica Olgutza asta e asa…”hulpava”, de merge la doua ”capete”…! Adica unul al lui Claudel zis si ”Tuciurel” iar ce de-al doilea al lui Mi’ăitza, crai de Severin…?!

 4. Draga Scara, am fost intr-o teribila eroare : m-am gandit la unul si l-am pomenit pe celalalt !

  Este clar ca Claudel / Este cel mai cel fidel !

  PS Scuze, d-na Olgutza (sau Ligutza, cum cu neasemuit respect va mai numesc eu) !