G4Media.ro

OFICIAL Mîndruțescu a depus o garanție imobiliară pentru cauțiunea de 500.000 de…

OFICIAL Mîndruțescu a depus o garanție imobiliară pentru cauțiunea de 500.000 de mii de euro pentru a fi anchetat în stare de libertate/ Imobilul cu care garantează este evaluat la 835.000 de euro

Directorul general al Oracle Romania, Sorin Mîndruțescu, a depus azi la DNA o garanție imobiliară pentru cauțiunea de jumătate de milion de euro. Mîndruțescu garantează plata cauțiunii cu imobilul lui din Bucuresti de 415 metri pătrati. Mîndruțescu a garantat plata cauțiunii pentru a fi anchetat în stare de libertate sub control judiciar.

 • UPDATE 16.10 Precizare DNA: La data de 08.08.2019, inculpatul Mîndruțescu Sorin Mihai a respectat obligațiile privind cauțiunea, în sensul că a pus la dispoziția procurorilor înscrisuri din care rezultă constituirea unei garanții reale imobiliare asupra unui bun imobil evaluat la 835.000 euro. Totodată, față de inculpatul Mîndruțescu Sorin Mihai a fost dispusă măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile. În conformitate cu dispozițiile art. 217 C.p.p. cauțiunea garantează participarea inculpaților la procesul penal și respectarea de către aceștia a obligațiilor, putând servi pentru repararea pagubelor cauzate prin infracțiune, a cheltuielilor judiciare sau a amenzii. Inculpatului Mîndruțescu Sorin Mihai i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat,, într-un comunicat dat publicității joi dimineața, că șeful Oracle, Sorin Mândruțescu este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită în formă continuată. DNA susține că Mândruțeste ar fi pretins și primit suma de 869.413 euro cu titlu de mită, în opt situații, în perioada septembrie 2009-noiembrie 2013.

”De asemenea, a fost fixată o cauțiune în valoare de 500.000 euro (echivalent în lei) care va fi depusă la o unitate bancară și consemnată pe numele său la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție sau prin constituirea unei garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei respective. Termenul de depunere a cauțiunii a fost fixat pentru data de 9 august 2019”, se mai arată în comnicatul DNA.

Procurorii susțin că șeful Oracle le-ar fi cerut reprezentanților unor firme din domeniul IT, parteneri acreditați ai companiei multinaționale, să pună la dispoziția acestora oferte de preț avantajoase privind produsele comercializate de filiala din România a companiei multinaționale, astfel ca respectivele societăți să poată să se înscrie și să participe la anumite licitații publice organizate de diverse instituții de stat sau cu capital de stat.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Adica omul, subliminal si cu o ironie involuntara, a spus: luati-va spaga mea (cea dovedita, ca nu va imaginati ca omul a luat 5-6 ani spaga si apoi, gata, s-a lasat ca a gasit niste plasturi anti-spaga 🙂 ) si lasati-ma liber.
  Imi amintesc acuma ca un oficial SAP se plangea acum un an-doi ca SAP nu a castigat niciun contract cu statul roman. Nemtii nu au vrut probabil sa dea spaga nici macar prin intermediari (spre deosebire de Microsoft, Oracle, Bechtel si cred ca nici HP nu se simte prea bine 🙂 ).
  Altfel, ii indemn pe procurori sa arunce un ochi si in ograda proprie, la Ministerul Justitiei, sa vada si acolo ce si cum a inceput si s-a finalizat (daca s-o mai fi finalizat) implementarea ERP Oracle.

 2. Culmea culmilor: Cam ca la Microsoft, Mandrutescu lua spaga ca sa ne fure pentru americani. Citat dintr-un interviu din 2015 in EVZ:
  „– Pare o operațiune prea mare ca să fie gîndită altfel decît la nivel de stat. Om fi crezut că ne cumpărăm indulgența americanilor!

  – Poate s-o motiveze ei oricum acum! Ce nevoie avea SUA să băgăm noi bani în buzunarul Microsoft? E adevărat că Microsoft făcea drumuri la Guvern și la Ambasada SUA. Ei ne-au mințit și Guvernul nostru și și-au mințit și Ambasada lor. Cert e că s-au luat șpăgi imense și, dacă vrei să te minți, zici că le-au luat pentru țară.

  O porcărie imensă, asta este afacerea Microsoft cu România! Știți că nu noi, ci Uniunea Europeană a oprit-o? Cînd și-a dat seama că se întîmplă în mai multe țări din Est a zis să le plătim la o valoare reziduală și să ne lase Microsoft în pace. Ne-au vîndut o hîrtie pe 400 de milioane de euro.

  «Microsoft știa că noi avem licențe că de la ei le luaserăm! Și totuși, a pus Guvernul să cumpere suport. Funeriu, Sandu și alții de i-am pus noi, românii, miniștri, au semnat. Nu ne trebuiau aceste servicii! E o profundă și mare porcărie organizată de această companie Microsoft»

  «A VENIT ȘI ORACLE SĂ NE FURE O TURĂ!»

  – Ați spus că aveți și alte exemple.

  – Oracle a vrut de curînd să facă același lucru. Ne-a vîndut softuri de sute de milioane de euro.

  – Softuri de baze de date?

  – Da. Și acum veniseră, după formula Microsoft, să le cumpărăm upgradarea. Să ne fure și Oracle o tură! Am reușit să evităm asta! Știți că Ministerul de Finanțe nu are nici acum un soft integrat? Au zis că-l fac multinaționalele, că noi nu știm. Uite că softul de la APIA, cu plăți de un miliard de euro pentru România, l-a făcut o firmă românească, Siveco. La Casa de Sănătate l-a făcut Teamnet. UTI a făcut SEAP-ul. Nu sîntem chiar ultimii oameni!”

 3. de furat ne fura partidul si secu. prin reprezentanti.

  spagi, spagi, spagi. spagile sunt atat de mari si de multe incat tot ce ramane sunt doar tzepele.

 4. chiar asa, ce mai face celebrul dutza ? bine merci ?
  la fel ca tovarsul sau ciurcea. ai vazut ce inseamna sa sti cum sa ungi rotitele ? sa fi parte din mecanizm ?

 5. Valoarea cautiunii trebuia sa fie de cel putin de 3 ori , cat pretinsa spaga .