G4Media.ro

SURSE Liberalii și-au anulat ședințele din week-end la care ar fi urmat…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

SURSE Liberalii și-au anulat ședințele din week-end la care ar fi urmat să își stabilească miniștrii în viitorul guvern / Liderii PNL au aflat de la televizor că Ciucă nu mai demisionează

Conducerea PNL a anulat vineri cele două ședințe programate pentru week-end după ce premierul Nicolae Ciucă a anunțat vineri dimineață că nu mai demisionează din funcția de premier, au declarat surse liberale pentru G4Media.

Liberalii au anulat întâlnirea de la Vila Lac din București, programată duminică la ora 17 cu președinții de filiale, dar și ședința Biroului Politic Național de luni.

La cele două ședințe, conducerea PNL urma să își stabilească miniștrii în viitorul guvern condus de Marcel Ciolacu, dar ședințele nu mai au obiect pentru că rotația premierilor a fost amânată, așa cum au anunțat vineri dimineață Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor.

De altfel, liderii PNL au aflat vineri de la tv că Ciucă nu mai demisionează de la șefia guvernului, ei nefiind anunțați anterior de premier, potrivit informațiilor G4Media.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, vineri dimineața, la sediul Guvernului, alături de liderul PSD, Marcel Ciolacu și liderul UDMR, Kelemen Hunor, că rotativa guvernamentală se va amâna. ”Am decis să nu îmi depun mandatul”, a declarat Ciucă. Rotativa ar urma să se amâne până la rezolvarea crizei din învățământ, declanșată în urma grevei generale a profesorilor care cer salarii mai mari. După declarații, cei trei lideri politici au plecat, refuzând să răspundă întrebărilor jurnaliștilor prezenți la Guvern.

Anunțul celor trei are loc la o zi după ce președintele Iohannis a declarat joi că rotativa nu se va face în timpul grevei, după ce tot șeful statului cerea miercuri ca rotativa să aibă loc conform protocolului. Conform acordului, premierul ar fi trebuit să demisioneze astăzi, 26 mai, iar săptămâna viitoare să aibă loc consultările la Cotroceni pentru instalarea guvernului Ciolacu.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că rotativa guvernamentală se amână, pentru că nu se va face în timpul grevei din educație. Președintele a subliniat că nu e important dacă se face peste o săptămână sau două, ci să avem o procedură clară și stabilitate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. PNL e facut pres de ani de zile in fata lui Iohannis, ma indoiesc ca are vreo problema cu conduita lui Ciuca.

  2. Instaurarea definitiva a dictaturii-militaro-mafiote-la-vedere este din ce in ce mai sigura.