G4Media.ro

SURSE Liberalii au pretenția ca în județele în care au șefia Consiliului…

Sursa foto: Facebook Guvernul României

SURSE Liberalii au pretenția ca în județele în care au șefia Consiliului Județean să ocupe și funcția de prefect. Clujul, mărul discordiei înte PNL și UDMR

Potrivit surselor G4Media, ședința Biroului Politic Național al PNL se desfășoară la sediul partidului din Modrogan, unii lideri liberali din țară intervenind și în sistem de teleconferință. Principalul punct discutat, împărțirea funcțiilor administrative, între partidele de coaliție, liberalii având pretenția să ocupe funcțiile de prefecți în județele în care dețin mandate de președinți de consilii județene.

În cazul în care e acceptată această variantă, un prim județ care va isca discuții conflictuale în coalițe este Clujul, având în vedere că poziția de prefect este ocupată aici de un membru UDMR (în timp ce Consiliul Județean Cluj este condus de liberalul Alin Tișe).

De altfel, liberalii clujeni, în frunte cu Emil Boc, i-au reproșat fostului președinte al partidului, Ludovic Orban, că a acceptat să dea UDMR-ului poziția de prefect de Cluj, deși la momentul respectiv e greu de crezut că PNL putea avea altă opțiune, dacă e să ținem seama de mișcarea liderului liberal bihorean Ilie Bolojan. Acesta, în județul vecin s-a opus categoric ca UDMR să preia Prefectura. Conform negocierilor de atunci, liberalii aveau totuși obligația să cedeze UDMR-ului o poziție de prefect în Ardeal, iar Clujul rămăsese opțiunea agreată de formațiunea maghiară.

Rămâne, așadar, de văzut dacă în contextul actual, liberalii clujeni își vor revendica din nou Instituția Prefecturii Cluj, cu riscul de a deschide o polemică și cu actualii parteneri de coaliție.

Sursa foto: Facebook Guvernul României

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Siretul Boc e mereu primul la ciolan.

  2. Boc este un escroc pdl, bun prieten cu hoata de renume udrea. Nu are alte valori, tine cont doar ciolan și atat.

  3. Iese UDMR de la guvernare daca pierde Clujul?
    Dati afara UDMR de la guvernare ca oricum nu aveti nevoie de ei!
    Boculet iarasi va bate UDMR la negocieri?