G4Media.ro

SURSE Judecătoarea care a pus umărul la eliberarea lui Dragnea din penitenciar,…

Sursa: Agerpres/ Autor: Silviu Matei

SURSE Judecătoarea care a pus umărul la eliberarea lui Dragnea din penitenciar, numită vicepreședinte la Curtea de Apel București

Judecătoarea Nicoleta Nolden de la Curtea de Apel București a fost numită vicepreședinte al acestei instanțe prin votul majoritar al Secției pentru judecători a CSM, au declarat surse judiciare pentru G4media.ro.

Judecătoarea Nicoleta Nolden (fostă Cristuş) este considerată o apropiată a fostei șefe CSM, Lia Savonea. Ea a fost consilieră a ministrului Justiției Cătălin Predoiu și a premierului Mihai-Răzvan Ungureanu. Este căsătorită cu un judecător federal german.

A anulat decizia de ne-eliberare a lui Dragnea

În vară, judecătoarea Nolden a anulat decizia Tribunalului București prin care a fost respinsă cererea lui Liviu Dragnea de liberare condiționată din penitenciar și a dispus rejudecarea și strămutarea la Tribunalul Giurgiu. Instanța de la Giurgiu l-a eliberat mai repede din pușcărie pe fostul lider PSD. Detalii aici. 

A anulat dosarul Pasteur cu prejudiciu de peste 26 de milioane de euro

În noiembrie acest an, judecătoarea Nicoleta Nolden a anulat și restituit definitiv la DNA dosarul privind retrocedarea frauduloasă a unor terenuri ale Institutului Pasteur cu prejudiciu de peste 26 de milioane de euro. În dosar erau judecați fostul primar al Sectorului 6, Cristian Poteraș, Paul Sorin Stănescu, nașul lui Valentin Dragnea, fiul fostului lider PSD, și Narcisa Georgescu, o apropiată a Elenei Udrea și fostă șefă a Autorității Naţionale Sanitar-Veterinare. Judecătoarea Nolden a anulat dosarul din pricina unui detaliu de procedură și după ce la Tribunalul București stabilise inițial că probatoriul a fost administrat legal. Vezi detalii aici.

Acum, Nicoleta Nolden judecă contestația la executare a fugarului Dragoș Săvulescu.

O altă decizie favorabilă lui Dragnea

În octombrie 2019, judecătoarea Nolden a anulat hotărârea Secţiei pentru judecători a CSM din decembrie 2018 prin care a fost stabilită componenţa completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) şi hotărârile Colegiului de conducere al ÎCCJ privind numărul şi tragerea la sorţi a completurilor de 5 judecători pe 2019.

A menținut-o în funcție pe procuroarea Secției Speciale care o ancheta pe Kovesi

În vara lui 2019, judecătoarea Nolden a obligat Secția pentru procurori a CSM să îi prelungească activitatea în profesie procuroarei Puiu Zarafina de la Secția Specială după împlinirea vârstei de 65 de ani. Procuroarea Puiu Zarafina o ancheta, alături de procuroarea Adina Florea, pe fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi în aşa zisul dosar al aducerii în ţară a fugarului Nicolae Popa, fost director al FNI. Puiu Zarafina îl cerceta pentru presupuse abuzuri şi pe procurorul Andrei Bodean, șeful DNA Constanța, anchetatorul lui Mazăre și Nicușor Constantinescu. Puiu Zarafina avea în lucru și un dosar al procurorului Cristian Ban, membru CSM.

A suspendat demiterea unui secretar de stat MAI apropiat de Carmen Dan

Europa liberă a arătat și că judecătoarea Nolden a suspendat un ordin al fostului premier PSD Viorica Dăncilă prin care a demis un secretar de stat din MAI. Fostul secretar de stat Adrian Petcu, apropiat de Carmen Dan, a rămas pe post cu ajutorul judecătoarei Nolden, deși a fost dat afară de Viorica Dăncilă.

Context. Europa liberă a arătat şi că Nicoleta Nolden a fost colegă de complet de judecată, în cadrul Secției Contencios Administrativ de la CAB, şi cu Alina Ghica, vicepreședinte al Curții de Apel București, și prietenă a Liei Savonea.

Judecătoarea Nolden a fost detaşată de CSM la Ministerul Justiţiei în martie 2020, la cererea ministrului PNL Cătălin Predoiu. Detaşarea ei a încetat în martie 2021, după ce ministrul Justiţiei a devenit Stelian Ion de la USR.

Nicoleta Nolden a fost consiliera lui Cătălin Predoiu și în primul său mandat al acestuia la Ministerul Justiției. Ea a a fost consilier de stat și în aparatul de lucru al fostului prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu și a lucrat în Ministerul Afacerilor Externe, unde a ocupat funcția de consul în cadrul secției de afaceri consulare a Consulatului General al României la Bonn.

Potrivit declarațiilor sale de avere, Nicoleta Nolden este căsătorită cu un judecător german, Gerd Nolden, de la Curtea de Apel din Koln.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

 1. Ca sa vezi cine e unul dintre conducatorii resurectiei din justitie: Predoiu insusi prin fostii lui ”consiglieri” din trecutul de securicios din familie bagata bine in justitie. Alta pretenara cu toti coruptii Romanikai isi acclereaza cariera sub ”reformele” uselisto-iohaniste.

 2. incet incet mafia acapareaza complet tara!

 3. LA cab ? HA HA HA HA HA ! HA HA HA HA HA ! LA cab.
  CE REALIZARI ARE cab…
  PARTIDUL TREBUIE SA FIE MULTUMIT !
  SAU INCA SE MISCA GREU, ERA NEVOIE DE „INTARIRI” ?

 4. Îmi place, eu îl vroiam pe Danilet șef la CAB să facă niște filmulețe îmbrăcat în chiloți tetra și cu barba de Moș Crăciun.

 5. Intre timp, votantii USR sunt atenti la cei care nu s-au vaccinat, asta e preocuparea momentului, impunerea cu forta a vaccinarii . Sa fie uniformitate !

 6. Mi se pare normal. Fapta buna pe care a facut-o punând umărul la eliberarea celui de al 2 lea fiu cel mai iubit, Day, mai devreme sau mai tirziu trebuia răsplătită.

 7. Ce pot spune despre aceasta țară ,care a ajuns pe mâna străinilor ,și care e un stat mafiot ,mă întreb e cineva cu capul pe umeri in tara asta sa devenim dracu și noi o tara normala CA DE SUNTEM ROMANI EU AȘA ZIC ..

 8. Iară rămânem ultimii, băi popor român, basarabenii, bulgarii…

 9. Au viitorul asigurat în colonia bananieră cleptocratică. Exact ca în Africa, jaful se face cu un aparat de stat corupt până în măduva oaselor.

 10. PĂI NU VEDEȚI CĂ NU AVETI NICI-O LOGICĂ SĂNĂTOASĂ. ACI ZICEȚI CĂ ESTE O APROPIATĂ A LIEI SAVONEA, ACI ZICEȚI CĂ A FOST CONSILIERA LUI CĂTĂLIN PREDOIU. PĂI LIA SAVONEA CU CĂTĂLIN PREDOIU SUNT ÎN OPOZIȚIE UNUL FAȚĂ DE ALTUL. SFINTELE SĂRBĂTORI ALE NAȘTERII DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS FIUL LUI DUMNEZEU SI MÎNTUITORUL LUMII SĂ VĂ ADUCĂ MULTĂ SĂNĂTATE, PACE ȘI LINIȘTE ALĂTURI DE CEI DRAGI. TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE REINTREGITA CREȘTINĂ ORTODOXĂ. DOAMNE APĂRĂ SI OCROTEȘTE-I PE ROMÂNI ȘI PE TOATĂ LUMEA TA CEA BUNĂ ȘI CREDINCIOASĂ DOAMNE AJUTĂ ȘI MULTĂ SĂNĂTATE VĂ DORESC.

  • Promovarea judecatoarei Nicoleta Nolden, in conditiile in care :
   -a fost consiliera lui Predoiu – PNL, PD, actual ministru justitie ;
   – a fost consiliera lui Razvan Ungureanu- PD, fost premier ;
   – l a eliberat pe Dragnea -PSD ;
   – a fost consul general la Bon ,
   – a fost promovata cu vot majoritar CSM, etc, etc,
   arata totusi competenta, obiectivitatea , acestei judecatoare , .
   Ar fi fost oare competenta o judecatoare partinica ? Nu, nu era !
   Iar CSMul este CSM .