G4Media.ro

SURSE: Guvernul ia în calcul să plătească indemnizația pentru angajații intrați în…

SURSE: Guvernul ia în calcul să plătească indemnizația pentru angajații intrați în șomaj tehnic pe durata stării de urgență. Plata, limitată la 75% din salariul mediu brut

Guvernul ia în calcul să susțină de la bugetul asigurărilor de șomaj indemnizația pentru angajații trimiși în șomaj tehnic ca urmare a efectelor epidemiei de coronavirus, potrivit unui draft de OUG consultat de G4Media.ro.

Guvernul discută acum care vor fi sectoarele economice care vor beneficia de această susținere financiară. Proiectul de OUG ar urma să intre în discuția guvernului săptămâna viitoare.

Acestă susținere s-ar face în următoarele condiții:

– susținerea indemnizației se produce doar pe perioada stării de urgență
– doar pentru salariații cu contractul individual de muncă suspendat din inițiativa angajatorului, potrivit art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii (prevederea legată de șomajul tehnic)
– suma maximă ce poate fi suportată de stat e 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea nr. 6/2020 (salariul mediu brut e 5.429 lei)
– Angajatorii sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă ale persoanelor în cauză pe o perioadă de cel puțin 6 luni de la data reînceperii activități.

Foto: Guvernul Orban / Gov.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. acum ori niciodata.. anulati pensiile speciale.. plafonati salariile bugetarilor
  .presdinte 10000 lei si restul sub acest plafon..parlamentarii sa nu mai incaseze nimic pana la eradicarea pandemiei..toti beneficiarii de pensii speciale obligati sa se prezinte in curtea spitalelor sa ajute medicii si asistentele.. detinutii gen dragnea, mazare,mitrea, nastase si alti derbedei politici care au jefuit tara,; 1.sa le fie confiscate averile si 2 sa fie cobai pentru testele anti coronavirus..

 2. Dragi Romani,

  Nu mai pierdeti timp sa „stati sa va ganditi”, sau sa „luati in calcul”. Nu mai judecati precum contabilii, ci actionati precum adevarati oameni de stat. Confinati (izolati populatia) Toata populatia, in afara serviciilor minime si necesare.
  Cu cat veti amana aceasta UNICA modalitate, cu atat va fi mai greu de stabilizat infectarea populatiei si decesele datorate virusului.

  Statul trebuie sa ia in sarcina, plata salariilor celor care vor fi plasati in somaj tehnic. 85-85% din salariul net. Pana in limita a 4,4,5 salarii minime.

  Aveti in tara Dv, exeplul celor de la Groupe Renault, care vor aplica asta in uzina romaneasca Dacia. Cum, pana una alta, statul roman tergiverseaza izolarea populatiei si lasa virusul sa se raspandeasca, Groupe Renault, ca angajator, nu pune in pericol sanatatea colaboratorilor sai si le plateste el, somajul tehnic.

  Actionati repede, nu mai asteptati. Succes voua, dragi Romani

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.