G4Media.ro

Surse: Epurare la Agenția Națională a Medicamentului. Trei dintre cei patru șefi…

Surse: Epurare la Agenția Națională a Medicamentului. Trei dintre cei patru șefi ai inspecției au plecat după venirea omului lui Darius Vâlcov

Trei dintrei cei patru conducători ai departamentului pentru inspecție din Agenția Națională a Medicamentului (ANM) au plecat sau au fost demiși de noua șefă a instituției, propulsată în funcție de Darius Vâlcov, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale. Miza financiară a departamentului pentru inspecție din ANM este majoră: controlul tuturor distribuitorilor și producătorilor de medicamente, precum și al tuturor farmaciilor.

În acest moment au plecat sau au fost demiși șeful serviciului de inspecție a distribuitorilor, șeful serviciului de inspecție a farmaciilor și șeful serviciului de inspecție a calității medicamentului, potrivit surselor citate.

Mai mult, noul președinte al ANM, Adriana Cotel, a dispus reducerea drastică a numărului de posturi din instituție, deși la începutul anului PSD anunțase că vrea întărirea agenției, au declarat pentru G4Media.ro sursele citate. Ca urmare a reducerii de personal, o parte din atribuțiile Agenției ar urma să treacă la Ministerul Sănătății.

Unul dintre cei mai influenți oameni din ANM, în ciuda faptului că nu are nici o responsabilitate oficială, a devenit Andrei Iordache, șeful Direcției de Sănătate Publică Olt, și el un aliat al lui Darius Vâlcov.

Foto: Adriana Cotel, șefa ANM (Sursa: Linkedin)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. ceva se „petrece” cu „medicamentele”…..vezi vizita cuplului teodorovici-pintea in cuba via moscova…..cubanezi au deja cateva medicamente pentru „cancer”(vezi protv-Rte iubesc) si s-ar putea sa vrea sa patrunda in UE via moscova-romania

 2. Se vor bucura de aceste posturi pana cand cade cancerul pesedist-alde. Problema este ca vor distruge poate ireparabil institutia care si asa era varza.

 3. Si in 2020 vin altii mare fas cu circul asta

 4. Cancerul roșu a produs metastaza in toate instituțiile statului, s-au întins ca ciuma peste tot!!!! Doamne, Grup Infracțional Organizat e prea puțin spus!!
  Bănuiesc că, înafara că sunt rude, amante, „preteni”, sunt și incompetenți și plini de dosare pt diverse „combinații”…

 5. Aveţi ce aţi votat în 2016.

  Dacă mergeaţi la vot şi votaţi împotriva PSD, toate acestea puteau fi evitate, dar românii sunt proşti ca noaptea.

  Nu le ajunge 30 de ani să-şi dea seama că PSD distruge ţara şi nimic nu merge cu ei la putere.

  Să vedeţi ce bine e când PSD o să livreze medicamente fictive şi o să muriţi proşti.

  Nu uitaţi, aveţi ce votaţi.

 6. Daca-am inteles eu bine, in proiectul lui Iohanis cu educatia ar figura masura desfiintarii inspectoratelor scolare.
  Dar, in sanatate, intreb eu, de ce nu s-ar putea desfiinta si Agentia Nationala a Medicamentului?!!!
  Pentru ca de acolo incepe coruptia in sanatate.

  • Marcel, fiecare tara are o agentie asemanatoare. Ideea este aceea de a nu o politiza. Ceea ce se intampla acum prevesteste punerea pe piata a unor medicamente fake venite de pe piata ruseasca sau chineza. Oamenii vor muri pt ca GIO PSD-ALDE sa se imbogateasca si mai mult…

  • Esti doar prost sau doar un bou neinformat? Oricum ar fi, mai bine abtine-te.

  • Si prin ce mecanisme vei controla punerea pe piata a unor medicamente fara efecte negative sau chiar toxice? Orice tara democratica ar o astfel de agentie. In Franta exista ANSM, in SUA exista FDA, in Europa exista Agentia europeana a medicamentului a carui sediu a fost ratat de Romania si s-a stabilit in Olanda daca nu ma insel.

 7. CONDAMNATUL VALVOC VREA SA-I RETAPETEZE PERETII.

 8. OARE LAVINIEI SANDRU II AJUNG DE MANECHIURA BANII DE LA TEVERE ?

  • Cred ca mai presteaza si un b.job la Darius cu renta lunara, divortul este doar de a proteka furaciunea, ceva de genul Mihaela cu Evreul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.