G4Media.ro

SURSE Doi dintre suspecții din cazul crimei din Piața Constituției au fost…

SURSE Doi dintre suspecții din cazul crimei din Piața Constituției au fost eliberați mai repede din penitenciar în baza legii recursului compensatoriu / Își ispășeau pedepse tot pentru crimă

Doi dintre cei cinci suspecți din cazul crimei din Piața Constituției au fost eliberați mai repede din penitenciar în baza legii recursului compensatoriu, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Cei doi suspecți erau condamnați pentru crimă la 15 și, respectiv, 17 ani și au fost eliberați în toamna anului trecut după ce și-au ispășit doar 10 și, respectiv, 11 ani din pedepse. Ei au fost ajutați de legea recursului compensatoriu să ajungă mai repede la fracția de 2/3 necesară pentru a putea fi eliberați din închisoare.

Potrivit legii recursului compensatoriu, deținuților care își ispășesc pedeapsa în condiții necorespunzătoare, adică sunt închiși în spații improprii, cu igrasie sau mai mici de 3 metri cubi/aer, li se scad 6 zile din pedeapsă la fiecare 30 de zile efectuate.

Până acum, peste 21.000 de deținuți au beneficiat de această lege care a intrat în vigoare în octombrie 2017 ca soluție pentru a stopa condamnările României la CEDO în procesele intentate de deținuții nemulțumiți de condițiile din penitenciare.

Parchetul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei au făcut astăzi 21 de percheziți în cazul crimei de duminică noaptea din Piața Constituției. Mai multe persoane au fost duse la audieri la Poliția Capitalei, printre care și cei 5 suspecți de crimă. Procurorii au indicii că victima a fost imobilizată de 4 indivizi în timp ce un al 5-lea i-a aplicat lovitura fatală.

Un bărbat a murit duminică noaptea, iar un altul a fost grav rănit, în urma unei încăierări cu bâte și săbii între două grupări interlope, în centrul Capitalei, chiar în fața Palatului Parlamentului. Martorii spun că au auzit și un foc de armă.

Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Da, frate, dacă ăla ieșea după 15 ani în loc de „doar” 10 ani, ieșea băiat finuț, educat, gata de reintegrat în societate, în mod sigur nu se mai ocupa de bălării. Ești mulțumit, Dragnio?

 2. Dragnea, cere-ti scuze ca au stat aia prea mult!!!

 3. simboluri ale politicii partidului:

  dragnetti insotit si aparat de interlopi
  danjarmii casapind protestatarii impotriva politicii partidului
  danjarmii „salutand” duios manifestarea interlopilor din piata constitutzii.

  udrea, valkov, felixescu si asociatii, baselini si asociatii va trimit bezele…
  gozganian scrie si o carte..
  uite asa au scapat si scapa toti… si ce faptuiesc…