G4Media.ro

Surse: DNA ridică documente de la Primăria Capitalei în cazul amenzii date…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Surse: DNA ridică documente de la Primăria Capitalei în cazul amenzii date de Poliția locală proprietarului zonei retrocedate din Parcul IOR

Procurorii DNA ridică documente, vineri, de la Primăria Capitalei în cazul amenzii date de Poliția locală proprietarului zonei retrocedate din Parcul IOR, potrivit surselor G4Media.ro.

UPDATE Ora 15.25: DNA a precizat că a ridicat documente de la Primăria Capitalei, într-un dosar deschis în urma unor sesizări, iar cercetările se desfășoară in rem:

„În referire la informațiile vehiculate în spațiul public care acreditează ideea că, în data de 15 martie 2024, DNA „ar fi descins” la Primăria Municipiului București, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să precizeze următoarele:

Activitatea de ridicare a unor înscrisuri, la care se face referire în spațiul public, reglementată de Codul de Procedură Penală, a fost realizată în contextul instrumentării de către procurorii anticorupție a unui dosar penal, deschis ca urmare a unei sesizări depuse de mai multe persoane, în care cercetările se desfășoară doar cu privire la faptă (in rem).

Precizăm că acest gen de activități sunt unele comune fiind executate în majoritatea dosarelor instrumentate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.”

UPDATE Ora 13.50: Ancheta DNA vizează modul în care s-au făcut detașările la Politia Locală înainte de a fi dată amenda record de 35 de milioane de euro proprietarilor terenului de 12 hectare din Parcul IOR, au declarat surse oficiale pentru G4Media.ro.

UPDATE Ora 13.20: Primarul general Nicușor Dan le-a confirmat jurnaliștilor că „DNA ridică documente legate de o amendă dată de Poliția locală”.

Primarul general al Capitalei anunţa, pe 31 octombrie 2023, că Poliţia Locală a aplicat o amendă de 35 milioane de euro proprietarului terenului retrocedat din Parcul IOR. El explica că amenda a fost aplicată în baza unui articol din Legea 24/2007 care penalizează schimbarea destinaţiei sau reducerea suprafeţei spaţiului verde.

Nicuşor Dan a anunțat, în 21 noiembrie, că amenda de 35 milioane de euro aplicată de Poliţia Locală proprietarului terenului retrocedat din Parcul IOR a fost contestată. El a menţionat că Primăria se va apăra în instanţă şi s-a declarat convins că autoritatea locală are dreptate

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Primăria va fi condamnată, iar noi cetățenii vom plăti inclusiv despăgubiri infractorilor care au distrus vegetația din parc.

    Pot pune pariu ca justiția română va servi și în cazul acesta cleptocrația.