G4Media.ro

Oficial: DIICOT extinde ancheta în cazul Caracal cu privire la neglijență în…

Oficial: DIICOT extinde ancheta în cazul Caracal cu privire la neglijență în serviciu în preluarea si gestionarea apelurilor 112

UDPATE: Diicot confirmă într-un comunicat de presă că extinde ancheta în cazul crimelor din caracal cu privire la neglijență în serviciu în preluarea si gestionarea apelurilor 112: ”Începerea urmăririi penale in rem sub aspectul comiterii infracțiunii de neglijență în serviciu, prev. de art. 298 C.p. cu privire la apelurile telefonice inițiate de victima M.A.M. către Serviciul Unic de Urgență 112, respectiv cu privire la respectarea procedurilor specifice în astfel de situații”.

Articol inițial

DIICOT Craiova va extinde ancheta în cazul crimelor din caracal cu privire la neglijență în serviciu în preluarea si gestionarea apelurilor 112, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Ancheta este in rem.

Reamintim că raportul Ministerului de Interne, consultat de G4Media.ro, a relevat că polițistul din Olt care a discutat cu Alexandra Măceșeanu la 112 a avut ”atitudine refractară și nu s-a implicat în obținerea de date”, motiv pentru care a decis sesizarea procurorilor.

Același raport al MAI arată că polițistii din Caracal au sunat-o de două pe Alexandra Măceșeanu pe telefonul lui Gheorghe Dincă, de pe care fata sunase la 112, pentru a-i cere informații suplimentare despre locul în care era închisă, arată raportul intern al Ministerului de Interne consultat de G4Media.ro. Informația apare și în motivarea Tribunalului Dolj pentru arestarea preventivă a suspectului în cazul de crimă din Caracal.

În plus, un raport oficial al Serviciului de Îndrumare și Control din cadrul Parchetului Parchetului General arată încă o disfucționalitate majoră în dosarul crimelor din Caracal: între telefoanele Alexandrei la 112 și înregistrarea dosarului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal au trecut 5 ore. Rezultatul acestei întârzieri? ”Solicitarea și dispunerea măsurilor necesare în vederea localizării și identificării autorului cu întârziere”, arată raportul făcut public de Parchetul general.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Mi se pare normal, desi cred ca nu a fost neaparat intentie, atat ii duce capul.

 2. Păi nu a fost dezincriminată neglijența în serviciu???

 3. Alo militienilor, toate indicile duc la concluzia ca aici avem de-a face cu traficanti de carene vie !!!

  Nu exista proba cadavrului.Aceasta fata ar putea fi in viata,probabil scoasa afara prin
  Bulgaria.Telefonul primit inaintea apelulior fetei de catre un individ , si lipsa cadavrelor celor 2 fete duc la aceste suspiciunii.

 4. Daca au fost scoase afara si duse spre tarile arabe,nimeni nu le mai gaseste.

 5. Romani, nu mai fiti oi.
  Hai sa iesim in strada sa le facem sa le fie frica de noi.

  • Exact.
   …. doar ca mămăligă doar 1 data la 40 de ani explodează

 6. Cand vom vedea,
  – toti sefi din MAI schimbați din funcții si sancționați ( fara funcții de comanda si avansări în grad iar cei care vor fi gasiti vinoati de neglijența inserviciu, scoși din serviciu fara drept de pensie)
  – rotirea cadrelor militare la câțiva ani ( prin intermediul unui calculator , la fel ca examenul de capacitate, căci acesta este motivul pensiilor de serviciu, nu speciale cum se spune, sa fie disponibili 24 din 24 ore acolo unde este nevoie) si sub nici o formă in aceeasi localitate.
  – pregătirea profesională și criteriul competenței , promovate ca prioritate nationala, în toate institutiile statului
  – s.a.m.d…..
  Atunci putem spera , ca țară este pe un drum corect iar urmasii noștri vor avea un viitor.

 7. Poate ca ar trebui sa extinda urmarirea penala pentru abuz in serviciu si in cazul numirii lui Carmen Dan la conducerea MAI.

  Ha ca la conducerea guvernului poti sa fii putin prostuta, dar la MAI trebuia sa ai ceva idee.