G4Media.ro

UPDATE: DIICOT a găsit ingrediente pentru fabricarea unei bombe în casa suspectului…

Sursa: Captura Youtube

UPDATE: DIICOT a găsit ingrediente pentru fabricarea unei bombe în casa suspectului din Jidvei/ Cazul amenințării cu rachetă de la hotelul Sheraton din Capitală

La perchezițiile din locuința suspectului din cazul amenințării cu bombă de la hotelul Sheraton din Capitală, anchetatorii DIICOT și SRI au găsit ingrediente pentru fabricata unei bombe, au declarat surse judiciare pentru G4media.ro. Denumirile substanțelor chimice nu vor fi însă dezvăluite pentru a nu da idei altor persoane.

Suspectul de 46 de ani este din satul Căpâlna de Jos, comuna Jidvei, județul Alba a fost reținut astăzi de procurorii DIICOT, după ce dimineață a fost adus în București. Perchezițiile din locuința suspectului au durat aproape 20 de ore.

Potrivit surselor G4media.ro, suspectul se numește Ovidiu Anghelidi. Se declară adept al lui Vlad Țepeș și locuia împreună cu mama sa, însă nu este afiliat unei grupări teroriste. Anghelidi ar urma să fie supus unei expertize psihiatrice.

Procurorii au dispus extinderea urmăririi penale și pentru articolul 33 din legea 535 privind prevenirea şi combaterea terorismului. Acest articol face referire la fabricarea bombelor artizanale. Pedeapsa e de până la 12 ani.

Potrivit acestui articol, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 5 la 12 ani:

„a) procurarea, deținerea, confecționarea, fabricarea, transportul sau furnizarea de produse ori tehnologii cu dublă utilizare sau de produse militare ori de materii explozive sau inflamabile, în scopul producerii de mijloace distructive, dispozitive explozive de orice fel, precum și a substanțelor chimice, biologice, radiologice ori nucleare, de natură să pună în pericol viața, sănătatea oamenilor, animalelor sau mediul”.

Context. Pe 1 martie, un apel la 112 de pe o cartelă preplătită a anunțat „un atac cu rachete” la Hotelul Sheraton și la Școala Americană, din zona Piața Romană.

Apelantul a sunat la recepția hotelului și a vorbit despre această amenințare, iar angajații au anunțat autoritățile. Echipaje de la SRI și Poliție au ajuns la fața locului și au început cercetările.Persoanele din ambele clădiri au fost evacuate.

În hotel se aflau câteva zeci de persoane, în schimb este necunoscut numărul celor care se aflau în școală.
Autorul ameninţării la Şcoala americană şi la hotelul Sheraton din Bucureşti a fost localizat, ameninţarea dovedindu-se falsă, a anunțat atunci SRI. Ca urmare, evacuarea persoanelor a fost oprită.

 • UPDATE 20.15 DIICOT a dat publicității imagini cu materialele descoperite la percheziție și cu mesajul de amenințare din 1 martie.

Clipul video poate fi vizionat aici.

 • UPDATE 17.40 DIICOT a anunțat joi oficial că l-a reținut pe suspectul din Alba și că la percheziție ”au fost identificate materiale specifice, substanțe explozive și inflamabile pe care acesta le procurase și le deținea în vederea producerii de mijloace distructive și dispozitive explozive improvizate”

Redăm mai jos integral comunicatul

Urmare a comunicatului din data de 10.04.2019, https://www.diicot.ro/mass-media/2322-comunicat-de-presa-10-04-2019, astăzi, în data de 11.04.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului A. O.-N., pentru săvârşirea infracţiunilor prev. de art. 32 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 535/2004, în referire la art. 206 din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul penal (3 acte materiale) şi art. 33 alin. 1 lit. a) din Legea nr. 535/2004, totul cu aplicarea disp. art. 38 alin. 1 din Codul penal.

În urma efectuării percheziției domiciliare din data 10.04.2019, la locuința inculpatului A. O.-N, situată pe raza comunei Jidvei judeţul Alba, au fost identificate materiale specifice, substanțe explozive și inflamabile pe care acesta le procurase și le deținea în vederea producerii de mijloace distructive și dispozitive explozive improvizate, în scopul prevăzut la art. 32 alin. 1 din Legea nr. 535/2004.

S-a reţinut faptul că inculpatul a transmis mesajele de amenințare în numele Organizației ”Vlad Țepeș”, iar la percheziția domiciliară au fost identificate înscrisuri olografe privind solicitarea unei sume de 30.000 euro (echivalent bitcoin) în numele aceleiași organizații.

Prin ordonanța din data de 11.04.2019 în cauză s-a dispus extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev.de art.33 alin.1 lit.a) din Legea nr.535/2004.

 

Foto: Captură Youtube

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Ati luat spagi de la traficanti??

  • Traficanti ? tu crezi ca traficanti umbla la festivale cu kilogramele dupa ei ? Vorbesc toti bosorogii de droguri nici macar nu inteleg cum functioneaza sistemul asta

 2. Asteptam articolul de la Vice unde ne vor arata categoric si deloc aroganti de ce organele de urmarire penala ar trebui sa sa prajeasca si ele cel putin saptamanal.

 3. Dar cu legile sri si pensiile speciale nu deschideti dosare?

  Nu ma intereseaza ca s au drogat oamenii la saga pt ca aia nu au furat bani de la bugetul de stat sau nu au tradat tara.

  Altele sunt problemele tarii, nu saga. La untold sunt si mai multi drogati si nu a comentat nimeni

 4. Majoritatea dosarelor sunt pentru detinere de droguri intocmite traficantilor de rang mic sau distribuitori finali. DIICOT nu ar trebui sa se ocupe de aceste dosare. DIICOT ar trebui sa se ocupe de reteaua din spatele acestor distribuitori. Acolo e buba si marea mafie ! Nu 10 distribuitori amarati care vindeau marfa……..