G4Media.ro

SURSE Deputatul ex-AUR Dumitru Focșa, reclamat de soție că ar fi agresat-o…

sursa foto: Facebook/ Dumitru Viorel Focșa

SURSE Deputatul ex-AUR Dumitru Focșa, reclamat de soție că ar fi agresat-o din nou. Poliția a emis ordin de protecție. Focșa și-a mai agresat soția și în 2023

Poliția din Năvodari a emis joi un ordin de protecție provizoriu pe numele deputatului ex-AUR Dumitru Focșa după ce soția sa l-a reclamat în noaptea de miercuri spre joi că l-a agresat, au declarat pentru G4Media surse oficiale. Polițiștii veniți la domiciliul familiei au deschid dosar pentru pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie și au detectat un ”risc iminent”, motiv pentru care au emis ordin de protecție provizoriu.

Focșa a mai fost și în ianuarie 2023 protagonistul unui scandal similar. Atunci, el a fost exclus din AUR pentru că și-a agresat soția, dar în noiembrie 2023 a fost reprimit în grupul parlamentar al partidului extremist condus de George Simion. În martie 2024, Focşa şi-a anunţat ieşirea din grupul parlamentar AUR, în urma ruperii alianţei dintre Forţa Identităţii Naţionale şi Alianţa pentru Unirea Românilor.

Deputatul partidului extremist AUR, Dumitru Focșa, a expus anul trecut într-o postare pe rețelele sociale versiunea sa asupra actului de violență domestică reclamat de soția sa la Poliție. El a dat vina pe soția sa, pe care o acuză de gelozie și de faptul că nu l-ar fi îngrijit corespunzător pe unul dintre copiii cuplului.

Focșa a declarat că ”incidentul a fost generat de soție prin gelozie extremă” și a spus că singura violență comisă a fost că ”am luat-o de după gât și i-am strigat în față că nu mai rezist, nu mai pot”.

Revenirea lui Focșa în grupul AUR a venit după ce soția sa și-a retras plângerea penală și a renunțat și la acțiunea de divorț.

Episodul de violență domestică de care e acuzat deputatul ex-AUR Dumitru Focșa chiar de către soția sa e ultimul dintr-un lung șir de evenimente în care lideri ai partidului extremist condus de George Simion sau foști membri au folosit violența fizică sau de limbaj. Recursul la violență a adus condamnarea repetată a AUR de către alte partide politice și de organisme ale societății civile. G4Media a scris pe larg despre cele mai dure momente care i-au avut în prim-plan pe liderii partidului extremist AUR.

Erată: În versiunea inițială a articolului se menționa eronat că Dumitru Focșa este încă membru al grupului parlamentar AUR. Am rectificat informația, el a demisionat din grup în martie 2024. G4Media l-a întrebat pe liderul partidului extremist AUR, George Simion, de ce l-a reprimit pe Focșa în grupul parlamentar AUR în noiembrie 2023, după ce deputatul își agresase soția pentru prima oară. Când vom primi un răspuns îl vom publica.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. N-ai cum ..intre interlopi să pui lege de oameni normali ! Alianta Unita cu Rusia.

  2. Nu m-ai trimite Putinache ruble și l-au ajuns grijile?