G4Media.ro

SURSE Cum va arăta viitorul guvern PNL: 15 miniștri plus premierul /…

SURSE Cum va arăta viitorul guvern PNL: 15 miniștri plus premierul / Mai multe ministere vor fi comasate

Liberalii au desenat, de principiu, schița noului guvern în acord cu promisiunile făcute atunci când au depus moțiunea de cenzură: un cabinet suplu, care va avea 15 miniștri, urmând ca mai multe ministere să fie comasate, au declarat surse liberale pentru G4Media.ro.

Cea mai importantă comasare ar urma să aibă loc între Ministerul Economiei și cel al Energiei. Tot aici ar urma să intre și Intreprinderile Mici și Mijlocii, dar și Turismul.

De asemenea, Ministerul de Externe ar urma să fie înglobeze și Afacerile Europene, dar și cel pentru Relația cu Românii de Pretutindeni.

Potrivit surselor citate, Ministerul Fondurilor Europene va fi păstrat pentru a nu periclita absorbția de bani de la Bruxelles și pentru a nu fi nevoie de reacreditarea agențiilor de plăți.

O altă comasare va avea loc la Ministerul Transporturilor, care ar urma să includă și Comunicațiile și se va numi Ministerul Infrastructurii.

De asemenea, Ministerul Educației ar urma să includă și Cercetarea, dar și Tineretul și Sportul.

Nu în ultimul rând, Ministerul Mediului va urma să-l includă și pe cel al Apelor și Pădurilor.

Aceasta este o primă variantă de schiță de Guvern, urmând ca discuții să mai aibă loc zilele următoare, au explicat sursele liberale pentru G4Media.ro.

Cum ar putea arăta viitorul guvern:

 1. Prim-ministru
 2. Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului
 3. Ministerul Economiei, Energiei, IMM-urilor și Turismului
 4. Ministerul Infrastructurii (rezultat din comasarea Transporturilor cu Comunicațiile)
 5. Ministerul Culturii și Cultelor
 6. Ministerul Afacerilor Externe, al Afacerilor Europene și al Relației cu Românii de Pretutindeni
 7. Ministerul Mediului, al Apelor și Pădurilor
 8. Ministerul Fondurilor Europene
 9. Ministerul Apărării
 10. Ministerul Afacerilor Interne
 11. Ministerul Sănătății
 12. Ministerul Muncii
 13. Ministerul Agriculturii
 14. Ministerul Justiției
 15. Ministerul Finanțelor
 16. Ministerul Dezvoltării Regionale

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Pare destul de logic, dar vreau sa vad concedieri masive de slugi, cu sutele de mii.

  Trebuie dati afara toti prostii care plimba hartii de colo-colo.

  • nu mai bine se face un audit pentru pozitiile ocupate in ultimii 3 ani?In special cele de conducere,consilieri si alte pozitii asimilate acestora?
   Aici sunt lipitorile!!
   Nu cei de la ghiseu sau cei din executie…caci pilosii nu fac munca asta,ei doar ponteaza venire-plecare fara sa produca nimic!!

  • In primul rand trebuie desfiintate toate primariile aferente localitatilor cu mai putin de 5000 de locuitori. S-a ajuns ca o primarie sa cheltuie 1.000.000 euro pe an pe salarii, desi localitatea respectiva are cateva sute de locuitori.
   In al doilea rand trebuie desfiintate judetele(impreuna cu toate structurile judetene) si cele 7 regiuni sa eficientizeze administratia.

  • Deci tu vrei sa pice acest guvern la motiune? :)))
   Eu nu zic ca nu trebuie, PNL a si formulat explicit acest deziderat dar este complet nerealist si contraproductiv pt un guvern de tranzitie de cateva luni. Ba chiar consider ca punand acest punct sus pe lista iar alegerile primarilor in 2 tururi abia la sfarsit, PNL chiar ne arunca putin praf in ochi.

  • @Torna_fratre, sa se faca examinarea (de catre un juriu de experti in administratia moderna in tarile care au asa ceva) FIECARUI angajat din administratia publica si eliminarea automata a celor care nu trec examinarea. Ulterior sa fie re-gandita, subtiata si tehnologizata administratia, si sa ramana la posturile necesare doar cei mai buni (cf examinarii initiale plus exalinarea dupa cursurile de calificare-updatare pentru posturile nou definite). Eu asa vad.

 2. O să apucăm si noi vreodată sa vedem o structură stabilă a ministerelor pentru 10-15 ani ?
  Chestia asta cu prim-ministrul care da cu banu’ daca sa faca 18 sau 20 de ministere, cu telefonul care sună „dom’le l-am uitat pe Vasile ! sparge un minister si da-i si lui un post de ministru, ca a tras tare în campanie !” – toate porcariile astea ne distrug. După ce că avem instituții debile, le mai și zăpăcim odată la câțiva ani.

 3. Ce atâtea ministere, sunt suficiente doua, unul de afaceri interne și unul de afaceri externe sau și mai bine este suficient un prim-ministru și Iohanis președinte. În ceea ce privește parlamentul trebuie unul micuț și ușor de controlat de maxim 100 de parlamentari, numiți de președinte. Democrația adevărată, europeană nu se găsește în altă parte decât la președinte care este ales nominal de către întreg poporul !

 4. Slugile comuniste pesediste AFARĂ! CU TOT CU ŞEFII LOR! JIGODIILE SĂ DISPARĂ! Din toate instituțiile țării.

 5. Daca Sica va ajunge prim-ministru, Romania va avea a doua premiera mondiala dupa punerea unui analfabet la P. Victoria, pe Veo. Primul boschetar care ajunge prim-ministru.

 6. Ceea ce nu vorbeste nimeni e ca Orban nu-i capabil si demn de a fi Premier al Romaniei.

  In special cu CV-ul lui dubios, ce-l recomanda ?

  Sa se faca un audit si sa se afle ce-a facut toti anii astia, real, in plan profesional.

  Ce eficienta are ‘consultanta’ domniei sale… poate se da de aur …

  E evident ca fiind mai bun decat Dancila nu inseamna nimic.

 7. @Cristian Citre

  Ministerul Afacerilor Externe este unul. Nu exista nici acum Ministerul Afacerilor Europene, doar postul de ministru delegat, în cadrul MAE. Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni a existat în cadrul MAE încă din 2005. A fost condus mai întâi de către un secretar de stat, apoi a avut ministru delegat (până în 2017).

 8. Schema ministerelor este ok.
  Miza pentru presedinte este mare, PNL-ul primeste de la Iohannis o sansa, dar a dat cateva semnale clare liberalilor (sa nu faca greseli), sper ca la ministere nu apar indivizi cu probleme (Busoiu,valceanu, etc.).
  PNL-ul are sansa istorica sa isi spele imaginea murdara (USL) si sa dovedeasca romanilor ca sant cu adevarat de partea romanilor si nu pe interese proprii.

 9. Domnule presedinte Iohannis, aveti grija cine sant pusi ministri.Este foarte important sa vina oameni noi si tineri INTEGRII fara nici un dubiu !!! Altfel o sa aveti o problema mare !!
  Va rog sa nu veniti cu indivizi ca: Vilceanu,Anisie,Busoiu , sau altii care in trecut au avut probleme….

  • Dar nu cu Orban.

 10. Ar trebui desființate primăriile, consiliile județene, Dgaspc-urile restructurate aici se papa bani mulți, o mie de directori șefi peste sefi, te ia cu amețeli. Dacă nu acum înseamnă că ne meritam soarta.

 11. Blaga la interne si Videanu la economie ii doresc. Sa iasa la vedere sa nu isi bage Mapetii in față sa-i halesca prostimea . Sa vada tot romanul cum e clădit PNL-ul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.