G4Media.ro

SURSE Amânare de maximum 30 de zile față de calendar, cerută de…

Foto: Freepik.com

SURSE Amânare de maximum 30 de zile față de calendar, cerută de PSD pentru modificări la proiectele legilor Educației prezentate de Ligia Deca / „Sunt multe de îndreptat”, susțin social democrații

Partidul Social Democrat a cerut o amânare de maximum 30 de zile pentru modificarea noilor proiectele de legi avansate de ministrul Educației Ligia Deca, potrivit surselor Edupedu.ro și G4Media.ro. Solicitarea PSD vine în momentul în care calendarul inițial prevedea ca pe 1 februarie proiectele de legi să fie prezentate în Guvern și lansate în avizare interministerială, apoi pe 15 februarie să fie adoptate de Guvern și trimise Parlamentului, care ar fi avut termen de o lună pentru dezbatere și aprobare.

Proiectele vor fi prezentate grupurilor de specialiși la acest sfârșit de săptămână, după cum a scris Edupedu.ro pe surse.

Cine sunt specialiștii partidelor, desemnați să „corecteze” drafturile de legi înainte ca acestea să ajungă în guvern, citiți aici.

Conform informațiilor nostre, PSD va veni cu propuneri pentru că ”sunt multe de îndreptat”, potrivit unor surse de la vârful partidului. Acestea au precizat că va fi solicitat un termen de maximum 30 de zile pentru aceste modificări pe actualele proiecte de acte normative trimise partidelor din coaliția de guvernare de ministrul Educației, Ligia Deca.

Amânarea de 30 de zile ar înseamna că proiectele ar ajunge în Guvern pe 1 martie 2023.
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. O sa mai ceara și simion o luna….ca e mai greu cu cititul pt ei!

  2. Dacă legea asta, așa proastă cum e, va încăpea pe mâna Inftactorilor deputați și senatori ai grupului infracțional organizat numit PSD, va fi un dezastru național.
    Ca de obicei, ciuma roșie nu stie decât să distrugă orice încercare de a ieși din marasmul educațional în care ne-au adus in ultimii treizeci de ani.
    Dacă vor încerca să facă ei o lege a învățământului, nu vom mai avea 48% analfabeți funcțional, ci 80% !

  3. Nicio lege nu poate înlocui niște resurse didactice. Biblioteca Digitală a Bucureștilor nu mai e pe net, iar Biblioteca Națională a României are nevoie de cel puțin doi ani ca să ajungă cât Gallica a Franței.