G4Media.ro

Suntem relativ mai bogați, anunță ministrul Finanțelor, Florin Cîțu / „Vom câștiga…

Suntem relativ mai bogați, anunță ministrul Finanțelor, Florin Cîțu / „Vom câștiga și aceste alegeri ca ultimele 3 scrutine”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, cel care deschide lista PNL București pentru Senat, a declarat joi seară, la postul de televiziune România TV, că suntem relativ mai bogați, dar avem cheltuieli mult mai mari, mai ales din cauza crizei sanitare.

„Florin Cîțu: Suntem într-o criză economică, am încercat macar să menținem puterea de cumpărare a românilor, venitul net lunar a crescut cu aproape 8 la suta, rata inflației a scăzut la 2, 8 la suta, consumul este mai mare decât anul trecut cu 2 la suta, nu este ceva fantastic, dar este mai mare. Veniturile bugetare sunt mai mari decât anul trecut și am eliminat și taxele impuse în ultimii ani.

Moderator: Asta înseamnă că suntem mai bogați?

Florin Cîțu: Relativ, pentru că avem cheltuieli mult mai mari. Aici se vede diferența. A trebuit să suplimentăm bugetul sănătății, am avut și problema cu seceta si a trebuit sa venim și cu măsuri să susținem economia.”

Ministrul Finanțelor a criticat guvernările social-democrate pe motiv că, deși era creștere economică, „și-au bătut joc de banul public”. De asemenea, Cîțu susține că România s-a împrumutat aproape 60 de miliarde de lei pentru a investi în infrastructură.

„Ne-am împrumutat pentru investiții 58 de mld de lei. Este primul guvern care face asta în ultimii 30 de ani. (…) Investim în infrastructură, adică se construiește pe bune. (…) Am câștigat toate alegerile până acum, ultimele 3 scrutine, deci le câștigăm și pe astea!”, a subliniat demnitarul.

Despre măsura închiderii piețelor, ministrul liberal a explicat că nu ar fi vrut să se întâmple așa ceva, dar s-a ținut cont de recomandările specialiștilor.

Specialiștii în sănătate ne spun că există riscuri și trebuie, temporar, să le închidem, 2-3 săptămâni și apoi revenim. Stiu, bineînțeles, pentru economie aș vrea să nu se întâmple așa ceva. Eu ca ministru al Finanțelor susțin să fie toate deschise tot timpul, dar trebuie să facem ce spune specialiștii. (…) Nu luăm aceste decizii pentru că vrem sau pentru că pedepsim pe cineva, ci pentru că vrem să ajutăm românii.” a mai precizat Cîțu.

Liberalul a mai dat asigurări că nu vor scădea salariile.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Ce fumează asta?

  • Ayahuasca sau aia era la infractorii din mafia PRO-USL-PSD?

  • @Bad: PSD erau cu ceaiul ăla halucinogen dar știu că la PNL se poarta whisky și nu se poarta mască, nu-i așa stimate Bad@?

  • Ce să-i faci, n-are toată lumea acces la șaorma și la botnițe, ca „stimații” covidioți care trolleaza pentru mafia PRO-USL-PSD.

 2. Ce bine trăim și ce salarii mari avem ca vor cei din germania și franța să vină să muncească la noi.

  • Unde, la fabrica de trolli aie mafiei PRO-USL-PSD? Plătesc așa de bine sovieticii? În ce?

 3. „Scrutine” zice Cîțul sau G4?!

 4. USR, PSD, BNR, G4Media, etc, vă rog să nu criticați Programul de guvernare al PNL și să-l lăsați pe Cîțul să se pregătească liniștit pentru liga campionilor, ca Dinamo…

  • Acum au și majoretă să le facă galerie: Emy dansatoarea

  • S-a retras videochatista aia bărbată, delia Budeanu sau cum îi zice, gata, i-au pus botniță ăia cu „programul de guvernare din scoarță-n scoarță”?

 5. Cîțul are o relație foarte bună cu BNR, dar i-a băgat-o Lazea astăzi cu bujetarii, odată cu lansarea programului PNL de manipulat oamenii, de l-a făcut KO!

  • Nu atât de bună cum are trolul care folosește fantoșa Radulescu Marcel cu stația de propagandă sovietică Sputnik. Dar cu „programul din scoarță-n scoarță lansat” acum 4 ani ce s-a întâmplat, s-a „manipulat” de tot?

  • Nu înțeleg nimic din ce scrii!! Îmi pare rău!

 6. Sunt sigur ca cei 1 milion care si-au pierdut locul de munca se simt mai bogati.

  PNList ticalos…

  • Care *cel 1 milion”, ăia în plus față de perioada când „îmbogățea angajații” mafia PRO-USL-PSD, luandu-si interlopii bucata de la gură ca să o de-a săracilor? Așa scrie la Russia Today?

 7. O fi mai bogata mă-sa!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.