G4Media.ro

Suedia extinde vaccinarea cu doza booster anti-COVID-19 pentru toți adulții / Ministrul…

Suedia extinde vaccinarea cu doza booster anti-COVID-19 pentru toți adulții / Ministrul suedez al Sănătății: „Suntem în faţa unei ierni nesigure”

Suedia va extinde treptat inocularea de doze booster anti-COVID-19 la toţi cetăţenii adulţi ai ţării, în contextul creşterii numărului de cazuri în alte ţări ale Europei, au anunţat miercuri guvernul şi autorităţile sanitare suedeze, informează Reuters, citată de Agerpres.

Dozele booster de vaccinuri mRNA au fost până acum oferite în Suedia persoanelor peste 65 de ani, cu eventualitatea extinderii acestora la alte grupuri şi continuând încercările de a convinge partea încă destul de considerabilă a persoanelor nevaccinate să accepte să li se administreze vaccinul.

„Suntem în faţa unei ierni nesigure”, a declarat ministrul sănătăţii al Suediei, Lena Hallengren, în timpul unei conferinţe de presă. „Puteţi contribui (la depăşirea situaţiei) stând acasă dacă vă simţiţi rău sau prin vaccinare dacă nu aţi făcut-o deja şi prin administrarea unei doze booster dacă vi se oferă una”, a adăugat ea.

Un program concret nu a fost prezentat. Agenţia de Sănătate Publică suedeză a afirmat că dozele booster ar trebui să fie oferite după şase luni de la administrarea celei de-a doua doze, extinzând iniţial administrarea lor la persoanele care fac parte din grupurile de risc şi cele de circa 50 de ani, apoi la toţi adulţii cu vârste peste 18 ani.

Potrivit Lenei Hallengren, Agenţia de Sănătate va avea de asemenea sarcina să pregătească alte posibile măsuri pentru a stăvili răspândirea coronavirusului, după ce Suedia a impus paşaportul sanitar pentru evenimentele din interior cu peste 100 de oameni, începând de luna viitoare.

Suedia a renunţat la aproape toate restricţiile în condiţiile în care o bună parte din populaţia sa este vaccinată, iar numărul de contaminări se menţine sub control.

Spre deosebire de vecinii săi europeni, această ţară nordică nu a fost deocamdată lovită de noi valuri de contaminări, iar numărul de spitalizări rămâne relativ scăzut, însă există câteva semnale că epidemia îşi va accelera din nou ritmul.

Sursa foto: Facebook / Lena Hallengren

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. LOL!
    Sa-i spuna cineva doamnei ca viitorul, in general, este cam nesigur.
    Doar moartea este sigura.