G4Media.ro

Suedia emite un avertisment cu privire la două scurgeri de gaze pe…

Sursa foto: John MACDOUGALL / AFP

Suedia emite un avertisment cu privire la două scurgeri de gaze pe conducta Nord Stream 1

Autoritatea maritimă suedeză a anunțat marți că a emis o avertizare privind două scurgeri de gaze la conducta Nord Stream 1, deținută de Rusia, în apele suedeze și daneze, la scurt timp după ce a fost descoperită o scurgere la gazoductul Nord Stream 2, aflat în apropiere, relatează Reuters.

„Există două scurgeri pe Nord Stream 1 – una în zona economică suedeză și una în zona economică daneză. Ele sunt foarte aproape una de cealaltă”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Administrației Maritime Suedeze (SMA).

Scurgerile au fost localizate la nord-est de insula daneză Bornholm, a precizat purtătorul de cuvânt. Nu a fost imediat clar ce a cauzat scurgerile.

„Menținem o supraveghere suplimentară pentru a ne asigura că nicio navă nu se apropie prea mult de sit”, a declarat un al doilea purtător de cuvânt al SMA.

Luni, autoritățile daneze au cerut navelor să se îndepărteze de o rază de cinci mile marine la sud-est de Bornholm, după ce o scurgere de gaz de la defunctul gazoduct Nord Stream 2 s-a scurs în Marea Baltică.

Mai târziu în aceeași zi, operatorul gazoductului Nord Stream 1, care a funcționat la capacitate redusă de la jumătatea lunii iunie înainte de a se închide complet în august, a dezvăluit, de asemenea, o scădere de presiune pe ambele linii ale gazoductului Nord Stream 1.

Conducta Baltică, o nouă conductă submarină care livrează gaz norvegian către Polonia, cu o capacitate anuală de 10 miliarde de metri cubi pe zi, urmează să fie inaugurată în cursul zilei de marți.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. N1 și N2 ar trebui distruse complet!