G4Media.ro

Suedia a decis să extrădeze în Turcia un bărbat condamnat pentru fraudă…

Sursa foto: Pixabay / Hasse Lundqvist

Suedia a decis să extrădeze în Turcia un bărbat condamnat pentru fraudă / Este primul caz după ce Ankara a condiționat validarea candidaturii la NATO de extrădarea unor presupuși membri PKK

Guvernul Suediei a decis să extrădeze în Turcia un bărbat condamnat pentru fraudă, a anunțat guvernul suedez, primul caz de când Turcia a cerut extrădarea mai multor persoane în schimbul permiterii ca Stockholm să depună o cerere oficială de aderare la NATO, relatează The Guardian.

Turcia, stat membru NATO, și-a ridicat veto-ul asupra candidaturii Finlandei și Suediei de a adera la alianța defensivă în iunie, după săptămâni de negocieri tensionate, în care Ankara a acuzat cele două țări nordice că adăpostesc ceea ce Turcia consideră a fi militanți ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), interzis.

Ca parte a acordului, Turcia a prezentat o listă de persoane pe care dorea ca Suedia să le extrădeze, dar de atunci și-a exprimat frustrarea cu privire la lipsa de progrese. Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, ar fi primul caz cunoscut de extrădare către Turcia de la încheierea acordului.

„Aceasta este o chestiune normală de rutină. Persoana în cauză este cetățean turc și a fost condamnat pentru infracțiuni de fraudă în Turcia în 2013 și 2016”, a declarat ministrul justiției, Morgan Johansson, într-un mesaj text pentru Reuters.

„Curtea Supremă a examinat problema ca de obicei și a concluzionat că nu există obstacole în calea extrădării”, a mai spus el.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Justiției a refuzat să spună dacă bărbatul se află pe lista persoanelor pentru care Turcia a cerut extrădarea sau să ofere alte comentarii pe această temă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Preș în fața sultanului.

  2. Brusc, după vreo 6 ani, nu mai este nici o problema sa fie extrădat nefericitul ala.

  3. Adica le-a scos ochii cu un fraier…ce victima conjuncturala😄