G4Media.ro

Suceava: Grad de ocupare de peste 90% în localități cu mănăstiri UNESCO,…

sursa foto: facebook/Suceava -Tinutul Manastirilor

Suceava: Grad de ocupare de peste 90% în localități cu mănăstiri UNESCO, de Paști

Gradul de ocupare la pensiunile din localităţile sucevene unde se află mănăstiri UNESCO este de peste 90%, iar media în judeţ este de 75%, în perioada Sărbătorilor Pascale, a anunţat, joi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Niculai Barbă, conform Agerpres.

„Conform datelor CNIPT, la începutul săptămânii gradul de ocupare era, în medie, 75% la pensiunile din judeţ, cu o tendinţă de creştere în aceste zile. Peste medie se înregistrează un grad de ocupare între 90% şi 100% în sate, la Putna şi în localităţile cu mănăstiri UNESCO”, a spus Niculai Barbă.
El a arătat că, pe lângă participarea la slujba de Înviere, turiştii pot să participe la diverse evenimente organizate în judeţ, în special în zona rurală unde se păstrează tradiţiile Sărbătorilor Pascale.

„Se pot face şi plimbări prin judeţ unde peisajele au început sa ne ofere deja aspect de primăvară, deşi în zonele înalte mai e zăpadă. Tot în aceste zile funcţionează şi mocăniţa Huţulca de la Moldoviţa, astfel că turiştii pot să-şi rezerve o zi pentru această experienţă”, a spus vicepreşedintele CJ Suceava.

De asemenea, la biserica din Muzeul Satului va fi oficiată o slujbă religioasă, va fi o prezentare de coşuri pascale, se va organiza un concert de toacă şi clopote, precum şi un spectacol cu Maria Buză şi Taraful George Pătraşcu.

Sursa foto: Facebook/Suceava -Tinutul Manastirilor

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...