G4Media.ro

SUA vor oferi asistență suplimentară de 400 de milioane de dolari pentru…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Flickr - Soldatnytt

SUA vor oferi asistență suplimentară de 400 de milioane de dolari pentru securitatea Ucrainei. Pachetul include arme, muniții și echipamente de apărare aeriană

Statele Unite vor oferi 400 de milioane de dolari în asistență suplimentară pentru securitate Ucrainei, a anunțat miercuri Casa Albă, relatează CNN.

Potrivit unei declarații a secretarului de stat american Antony Blinken, pachetul de asistență „include arme, muniții și echipamente de apărare aeriană suplimentare din stocurile Departamentului american al Apărării”.

Un oficial al Casei Albe a declarat că pachetul are „muniții suplimentare pentru sistemele naționale avansate de rachete sol-aer (NASAMS), 150 de mitraliere grele cu vizoare cu imagini termice pentru a contracara sistemele aeriene fără pilot (UAS); muniții suplimentare pentru sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS), 200 de cartușe de artilerie de 155 mm cu ghidaj de precizie” și altele.

Asistența militară totală a SUA pentru Ucraina se ridică la aproximativ 19,7 miliarde de dolari de la începutul administrației Biden, adaugă comunicatul lui Blinken.

„Vom continua să sprijinim Ucraina atât timp cât va fi nevoie, pentru ca aceasta să poată continua să se apere și să fie în cea mai puternică poziție posibilă la masa negocierilor atunci când va veni momentul”, a mai spus Blinken.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...